Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Loppusyksyllä järjestettävä keskustelusarja pureutuu diasporan merkitykseen lähtömaan vakauttamisessa

Jaa

Loka-marraskuussa järjestettävässä neliosaisessa keskustelusarjassa selvitetään, millainen merkitys Suomessa asuvilla diasporilla on entisten kotimaiden jälleenrakennuksessa ja rauhan ylläpidossa. Kaksi tilaisuuksista käsittelee Somaliaa, yksi Afganistania ja yksi Irakia ja Syyriaa.

Tilaisuuksissa keskustellaan muun muassa diasporan osallistumisesta järjestöjen kehitysyhteistyöhön, lähtömaiden talouselämään ja niitä koskevaan kansainväliseen työhön. Lisäksi pohditaan diasporan osallistumismahdollisuuksia Suomessa käytävään lähtömaita koskevaan keskusteluun. Keskustelua käydään myös paluumuutosta - mitkä tekijät kannustavat paluuseen, millaisia esteitä sille on olemassa ja millaista paluumuutto on käytännössä.

Tilaisuudet ovat avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Keskustelusarjan avaa Afganistania koskeva tilaisuus, joka järjestetään 28.10.2019 klo 16.30-18.30. Irakia ja Syyriaa koskeva tilaisuus järjestetään tiistaina 29.10.2019 klo 17-19. Molemmat tilaisuudet järjestetään Fingo ry:n tiloissa, Amazon-salissa osoitteessa Elimäenkatu 25-27 (5. krs), Helsinki.

Somaliaa koskevat tilaisuudet järjestetään somalidiasporaa ja heidän kanssaan työskenteleviä toimijoita kokoavan EUROSOM-foorumin yhteydessä 29.-30.11.2019 kulttuurikeskus Caisassa osoitteessa Kaikukatu 4 B, Helsinki.

Keskustelusarjan toteuttavat Suomen Somalia-verkosto ry yhdessä Vikesin (Viestintä- ja kehityssäätiö) ja Fingo ry:n (Suomalaiset kehitysjärjestöt - Finnish Development NGOs) kanssa osana AUDA-hanketta. AUDA on Euroopan unionin kansallisen Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) tukema kaksivuotinen hanke, jonka tavoitteena on kehittää avustetun vapaaehtoisen paluun kansallista rakennetta. Hankkeen kohdemaita ovat Irak, Afganistan ja Somalia, ja sen toteutuksesta vastaavat Maahanmuuttovirasto, ulkoministeriö ja Kriisinhallintakeskus.

Keskustelusarjaa koskevat tiedustelut:
Rosa Rantanen, hankekoordinaattori, Suomen Somalia-verkosto, rosa.rantanen@somaliaverkosto.fi, +358 50 5435289

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme