Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Matkustusilmoituksen voi nyt tehdä 112 Suomi -mobiilisovelluksen kautta

Jaa

112 Suomi -mobiilisovelluksen palveluvalikoima kasvaa 17. elokuuta. Sovelluksen avulla voi nyt tehdä matkustusilmoituksen.

112 Suomi on Hätäkeskuslaitoksen tuottama mobiilisovellus, jota on kehitetty yhteistyössä eri turvallisuustoimijoiden ja viranomaisten kanssa. Suuren käyttäjämäärän ansiosta siitä on kehittynyt kattava palvelukokonaisuus kansalaisten turvallisuuspalveluille. 

Elokuussa sovelluksen valikoimaan on lisätty ulkoministeriön Matkustusilmoitus-palvelu. Matkustusilmoituksen avulla ulkomailla olevat suomalaiset voidaan tavoittaa erilaisissa hätä- tai kriisitilanteissa. Matkustusilmoituksen voi sovelluksen lisäksi tehdä myös verkossa matkustusilmoitus.fi.

Ulkoministeriönkonsuliasioiden yksikön päällikön Outi Saarikosken mukaan matkustusilmoitus kannattaa tehdä erityisesti silloin, jos matkustaa riskialttiille alueelle.

"Matkustusilmoituksen avulla ulkoministeriölle voi ilmoittaa tiedot ulkomaanmatkasta tai ulkomaille muutosta sekä yhteystiedot matkan aikana. Ulkoministeriö voi lähettää matkustusilmoituksen tehneille tietoa kohdemaan turvallisuustilanteesta ja tavoitella heitä tarvittaessa hätä- ja kriisitilanteessa. Suosittelemme matkustusilmoituksen tekemistä kaikille ulkomaanmatkoille ja erityisesti silloin, jos matkustaa riskialueille. Myös rekisteröityminen matkustusilmoitus-palveluun kannattaa. Näin voit tarvittaessa tehdä muutoksia matkustusilmoitukseesi myös lähettämisen jälkeen."

112 Suomi -sovelluksella jo lähes 2 miljoonaa käyttäjää.

"On tärkeää, että kansalainen löytää tarvitsemansa palvelun avuntarpeen yllättäessä. Olemme tyytyväisiä, että sovelluksella pystytään nyt palvelemaan paremmin myös ulkomailla olevia suomalaisia. Sovelluksella on tällä hetkellä lähes 2 miljoonaa aktiivista käyttäjää ja toivommekin, että yhä useampi muistaa käyttää sovellusta tarpeen vaatiessa", muistuttaa operatiivisen osaston johtaja Marko Nieminen Hätäkeskuslaitokselta.

Ulkoministeriö ja Hätäkeskuslaitos suosittelevat 112 Suomi -sovelluksen lataamista erilaisten hätä- ja ongelmatilanteiden varalle.

Matkustusilmoitus löytyy sovelluksen Palvelut-välilehdeltä kohdasta Palvelut/Hätä- tai ongelmatilanne ulkomailla/ Matkustusilmoitus ulkoministeriölle sekä Palvelut/ Muut palvelut/ Matkustusilmoitus ulkoministeriölle. 112 Suomen uusi ominaisuus päivittyy sovellukseen dynaamisesti 17.8. alkaen ja vaatii sovelluksen uudelleenkäynnistyksen.

 

Lisätietoa:

Outi Saarikoski, yksikönpäällikkö, konsuliasioiden yksikkö, ulkoministeriö
puh. 0295 350 696
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Lisätietoa matkustusilmoituksesta: matkustusilmoitus.fi

 

Hätäkeskuslaitos
Marko Nieminen, operatiivisen osaston johtaja
puh. 0295 481 291
marko.nieminen@112.fi

Lisätietoa 112 Suomi -sovelluksesta:
112.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: UN Food Systems Summit: Finland as a trailblazer as provider of school meals23.9.2021 09:56:31 EEST | Press release

The UN Food Systems Summit will be held virtually on 23 September during the UN General Assembly in New York. Finland’s representative at the meeting will be President of the Republic Sauli Niinistö. Minister for Development Cooperation and Foreign Trade Ville Skinnari, in his role as the World Food Programme’s School Meals Champion, will speak at the event on school meals.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme