Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Merikasarmi valaistaan sinivalkoisin sävyin Suomen itsenäisyyspäivänä

Jaa

Valtioneuvosto järjestää Merikasarmilla juhlavalaistuksen Suomen 104:ntena itsenäisyyspäivänä. Merikasarmin uudistuneet, modernit toimitilat otettiin käyttöön syyskuussa.

Merikasarmin historiallisten tilojen remontti on valmis ja ne kokoavat nyt kaikki 800 ulkoministeriön Helsingissä olevaa työntekijää saman katon alle. Suojeltu rakennus on pyritty remontoimaan vanhaa kunnioittaen, ja samalla huomioiden nykyaikaisen valtioneuvoston monitilatyöympäristön vaatimukset.

Merikasarmia valaistaan kansallisina ja kansainvälisinä juhla- ja teemapäivinä.

”Haluamme kauniin, historiallisen rakennuksemme valaisulla toivottaa kaikille hyvää itsenäisyyspäivää”, sanoo valtiosihteeri Matti Anttonen.

Merikasarmin vanhin osa on valmistunut 1820. Sen on suunnitellut arkkitehti C. L. Engel kasarmirakennukseksi venäläisille sotilaille. Kokonaisuuden uudemmat osat on suunnitellut arkkitehti E. Kråkström 1980-luvulla. Ulkoministeriö muutti tiloihin 1980-luvun lopulla.

Merikasarmin omistaa Suomen valtio, jota edustaa Senaatti-kiinteistöt. Valtioneuvoston kanslia vuokraa ja hallinnoi tiloja ulkoministeriön ollessa pääasiallinen tilojen käyttäjä.

Lisätiedot:

Yksikönpäällikkö Heikki Hovi, valtioneuvoston kanslia, p. +358 295 160 090

Projektipäällikkö Anna Pakkanen, ulkoministeriö, p. +358 295 350 717

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme