Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Millaisessa maailmassa toimimme? Yliopistokiertue avaa ajankohtaisia ulko- ja turvallisuuspoliittisia aiheita

Jaa

Uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon valmistelu on parhaillaan käynnissä. Osana valmisteluja ulkoministeriö järjestää kevään 2020 aikana yhteistyössä viiden eri yliopiston kanssa paneelikeskustelujen sarjan ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista aiheista.

Paneelikeskustelut kokoavat saman pöydän ääreen ministeritason edustajia, virkamiehiä, asiantuntijoita sekä kansalaisyhteiskunnan ja yliopistomaailman toimijoita. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille ulko- ja turvallisuuspoliittisista teemoista kiinnostuneille, joten ne antavat kansalaisille eri puolella Suomea mahdollisuuden osallistua keskusteluun.

  • Paneelikeskustelujen sarjan aloittaa Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 28. tammikuuta järjestettävä tilaisuus, jossa pureudutaan ilmastonmuutoksen ja globaalien haasteiden turvallisuusvaikutuksiin.
  • Tampereen yliopistolla 12. helmikuuta keskustellaan Euroopan turvallisuuden nykytilasta ja tulevaisuudesta ja siitä, mikä on EU:n rooli turvallisuuden tuottajana ja mihin suuntaan Nato kehittyy.
  • Lapin yliopistolla Rovaniemellä 26. helmikuuta pohditaan Suomen lähialueiden turvallisuutta. Millainen merkitys esimerkiksi Itämerellä tai arktisella alueella on Suomen turvallisuudelle?
  • Turussa Åbo Akademin tilaisuudessa 2. maaliskuuta keskustellaan ihmisoikeuksista ja kansainvälisestä oikeudesta. Åbo Akademin tilaisuus on kaksikielinen.
  • Jyväskylän yliopiston tilaisuudessa 16. maaliskuuta tarkastellaan sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestelmän tulevaisuutta. Paneelikeskustelijat pohtivat aihetta muun muassa kansainvälisen kaupan ja YK:n tulevaisuudennäkymien kautta. Jyväskylän tilaisuus tulkataan suomalaisella viittomakielellä.

Paneelikeskusteluita voi seurata verkossa sekä suorana että jälkeenpäin tallenteena. Lisätietoja keskusteluista julkaistaan ulkoministeriön Twitter - ja Facebook -tileillä.

Hallitusohjelman mukaisesti hallituskauden alussa laaditaan ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko. Selontekoja on laadittu hieman eri muotoisina 1990-luvulta lähtien, ja edellinen selonteko on vuodelta 2016.

Lisätietoja: ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon valmisteluryhmän projektiavustaja Alana Saul. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme