Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Minister Blomqvist deltar i de nordiska samarbetsministrarnas möte

Dela

Ministern för nordiskt samarbete Thomas Blomqvist deltar i de nordiska samarbetsministrarnas möte den 10 september 2020. Mötet hålls som videokonferens på grund av coronapandemin.

Under mötet behandlas bland annat budgeten för nästa år, de nordiska ländernas erfarenheter av coronapandemin och pandemins inverkan på det nordiska samarbetet. Ordföranden för Gränshinderrådet Bertel Haarder besöker mötet och berättar om aktuella frågor som rör den nordiska rörligheten. Ministrarna tar också del av revisionsmyndighetens anmärkningar angående problemen med införandet av och rapportering i sekretariatets bokföringssystem. Därtill diskuteras ministerrådets program för det västra grannskapet (Förenta staterna, Kanada, Storbritannien och Irland).

Under mötet ska ministrarna godkänna Nordiska ministerrådets handlingsplan för 2021–2024. Handlingsplanen utgår från den vision som statsministrarna fastställde för det nordiska samarbetet i somras. Enligt den nya visionen ska Norden vara världens mest hållbara och integrerade region 2030. Ett utkast till handlingsplanen finns på sekretariatets webbplats

Mer information: Johan Schalin, chef för sekretariatet för nordiskt samarbete, tfn +358 295 351 781

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Nyckelord

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum