Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Minister Skinnari deltar i S:t Petersburgs internationella ekonomiska forum

Dela

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Skinnari reser till S:t Petersburg den 2–5 juni. Ministern deltar i S:t Petersburgs internationella ekonomiska forum (SPIEF). Det ekonomiska forumet samlar centrala aktörer inom näringslivet och den ekonomiska politiken runt om i världen och erbjuder en utmärkt plattform för diskussioner med aktörer inom affärslivet och personer med politiskt inflytande.

I samband med forumet ordnas också ett möte mellan ordförandena för den ekonomiska samarbetskommissionen för Finlands och Rysslands regeringar. Ordförande för den ekonomiska kommissionen är minister Skinnari och Rysslands handels- och industriminister Denis Manturov. Vid mötet mellan ordförandena diskuteras de handelsekonomiska relationerna och lovande samarbetsområden mellan Finland och Ryssland.

”Jag ska träffa minister Manturov i S:t Petersburg. Vi kommer att diskutera samarbetsmöjligheterna särskilt när det gäller miljön, klimatet, 5G-tekniken, skogssektorn och logistiken", konstaterar minister Skinnari. ”Jag ser många möjligheter för finländska företag i Ryssland inom dessa sektorer”.

I S:t Petersburg träffar minister Skinnari också åtminstone den ryska ministern för utvecklingen i Fjärran östern och Arktis Aleksej Tjekunkov samt guvernörerna i S:t Petersburg och Leningrad oblast.

Under det ekonomiska forumet deltar ministern också i paneldiskussioner om företagens ansvarstagande och grön ekonomi. I forumet deltar också finländska företag.

Cirka 900 finländska företag är verksamma i Ryssland, och värdet av de finländska investeringarna i landet beräknas uppgå till 14 miljarder euro. Ryssland är Finlands sjätte största exportland och näst största importland.

Ytterligare information:

Juha Niemi, utvecklings- och utrikeshandelsministerns diplomatiska rådgivare, tfn +358 50 4766 417 och Mikko Kivikoski, biträdande avdelningschef, tfn +358 50 522 3664.

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum