Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Minister Skinnari på Team Finland-resa till Toronto

Dela

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari gör en exportfrämjande resa till Toronto i Kanada den 2 december. Han ska delta i invigningen av Business Finlands kontor i Toronto. Med minister Skinnari reser en Team Finland-delegation som företräder finländsk expertis inom bioekonomi och cirkulär ekonomi.

Kanada och Finland förenas av sitt engagemang för klimatet och målen i Paris klimatavtal. Finlands ambitiösa mål att vara koldioxidneutralt 2035 kräver djärva reformer och en av de viktigaste förändringarna är att övergå från en traditionell linjär ekonomi i en koldioxidsnål cirkulär ekonomi. Kanada följer Finlands exempel och står 2020 värd för Världsforum för cirkulär ekonomi, som första gången ordnades av Sitra. Finländska företag är föregångare när det gäller cirkulär ekonomi, och i Kanada finns det särskilt ett intresse för lösningar som gäller skogsindustrin och gruvdriften samt utnyttjandet av avfall och sidoströmmar.

Syftet med Team Finland-besöket är att öka kännedomen i Kanada om den finländska expertisen i cirkulär ekonomi och om finländska företag. Företagsdelegationens program ingår i Business Finlands program Smart Energy Finland och i ekosystemet Circular Bioeconomys verksamhet. Inom programmet har man redan under en längre tid arbetat för att utveckla ekosystemen i Kanada.

”De finländska företagen är föregångare när det gäller att utveckla smarta lösningar som stöder regeringens ambitiösa mål att uppnå koldioxidneutralitet före 2035. Detta besök är ett ypperligt tillfälle att fördjupa de handelsekonomiska relationerna mellan Finland och Kanada och att presentera finländsk kompetens inom cirkulär ekonomi”, säger minister Ville Skinnari.

Under sitt besök diskuterar minister Skinnari med representanter för Kanadas federala regering och förvaltningen i provinsen Ontario om aktuella bilaterala frågor. Han träffar också den kanadensisk-finska handelskammarens styrelse. Minister Skinnari deltar i ett företagsseminarium och håller ett anförande under den officiella invigningen av Business Finlands kontor i Kanada den 2 december.

”Utvidgningen av Business Finland till Toronto stärker Team Finland-arbetet i Kanada och är ett tecken på Kanadas växande betydelse för Finland. Den fysiska närvaron i Toronto gör det möjligt att bygga upp bestående nätverk och att ännu bättre ta tag i lokala affärsmöjligheter”, säger minister Skinnari.

Företagsdelegationens program fortsätter i Toronto den 3 december och i Montreal den 4 december. I båda städerna ordnas seminarier med lokala intressentgrupper om skogsbruk, bioekonomi och cirkulär ekonomi. I företagens program ingår också möten med potentiella partner och andra viktiga lokala aktörer.

Företag och organisationer som deltar i resan:

Bitcomp Oy, Blom Kartta Oy, BMH Technology Oy, Enviroburners Oy, Finlands skogscentral, KPA Unicon Oy, Logset Oy, Mastercom, Naturresursinstitutet, NTM-centralen i Norra Karelen, PrimeR Oy, Taaleri pääomarahastot Oy, VTT, Watrec Oy, Wärtsilä, yrkeshögskolan Karelia.

Ytterligare information: Tiina Vainio, utvecklings- och utrikeshandelsministerns specialmedarbetare, tfn +358 50 524 6559, Kaisa Leidy, ambassadråd, enheten för Nordamerika, tfn +358 50 476 2620

Beakta tidsskillnaden på -7 h.

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Nyckelord

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum