Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Blomqvist Färsaarille korona-ajan kokemuksia käsittelevään pohjoismaiseen konferenssiin

Jaa

Pohjoismaisen yhteistyön ministeri Thomas Blomqvist osallistuu 25.11.2021 pidettävään konferenssiin Torshavnissa Färsaarilla. Konferenssi käsittelee kokemuksia Pohjoismaiden kriisinhoidosta koronapandemian aikana ja tulevaisuuden pohjoismaista varautumisyhteistyötä. Tämä on tärkeä painopiste Suomen puheenjohtajakaudella Pohjoismaiden ministerineuvostossa 2021.

Konferenssi on Färsaarten hallituksen isännöimä ja sen tavoitteena on vahvistaa Pohjoismaiden yhteistä analyysiä siitä, minkälaisia oppeja pandemia-ajan pohjoismaisesta yhteistyöstä voidaan kerätä ja miten yhteistyötä tulisi kehittää tulevaisuuden kriisien varalta.

”On tärkeää, että yhdessä keskustelemme koronapandemian opetuksista. Suljettuihin rajoihin Pohjoismaiden välillä on kiinnitetty paljon huomiota - ja tämä syystä. Vapaa liikkuvuus on yksi pohjoismaisen yhteistyön ja yhteenkuuluvuuden kulmakivistä, ja rajojen sulkeminen on iskenyt erityisen voimakkaasti rajaseutujemme kansalaisiin. Pohjoismaiden kansalaisten on voitava luottaa siihen, että pohjoismainen rajat ylittävä arki toimii, sanoo ministeri Blomqvist.

Ministeri Blomqvist osallistuu paneelikeskusteluun, joka käsittelee seurauksia ja oppeja koronakriisistä. Ministeri vetää myös yhteen konferenssin keskustelut Pohjoismaiden ministerineuvoston kuluvan vuoden puheenjohtajan ominaisuudessa.

”Olemme Suomen puheenjohtajuuskaudella keskittyneet katsomaan eteenpäin ja oppimaan koronakriisistä. Pandemia on ollut muistutus siitä, että me kaikki hyödymme yhteistyöstä. Pohjoismaat ovat yksinkertaisesti vahvempia yhdessä. Tämä on se oivallus, jota meidän on hyödynnettävä ja konkretisoitava entistä syvempään ja tiiviimpään yhteistyöhön", toteaa ministeri Blomqvist.

Kokoukseen osallistuu muun muassa muiden Pohjoismaiden yhteistyöministereitä, Pohjoismaiden neuvoston presidentti Bertel Haarder, Pohjoismaiden ministerineuvoston pääsihteeri Paula Lehtomäki sekä terveysalan asiantuntijoita, kuten Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell ja virtuaaliyhteydellä mukana oleva WHO:n Eurooppa-johtaja Hans Kluge. Konferenssiin osallistuu myös entinen ministeri Jan-Erik Enestam, joka kertoo Pohjoismaiden ministerineuvoston häneltä tilaaman kriisiajan yhteistyötä käsittelevän selvityksen tuloksista.

Kokouksen ohjelma on luettavissa osoitteessa https://www.ummr.fo/corona-i-norden

Lisätietoja:

Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö Johan Schalin, puh. +358 295 351 781, etunimi.sukunimi@formin.fi.

Ministerin erityisavustaja Carolina Nordling, puh. +358 295 150 278, etunimi.sukunimi@gov.fi.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Finland opens embassies in Dakar and Doha3.12.2021 12:16:00 EET | Press release

Today, the President of the Republic Sauli Niinistö approved an amendment to the Decree of the President of the Republic on the Foreign Service. The amendment concerning the locations of Finland’s diplomatic missions and the provision of consular services in the Diplomatic Service will enter into force on 10 December 2021. With the amendment, embassies of Finland will be established in Dakar, Senegal, and in Doha, Qatar, as of 10 December 2021.

MFA: Humanitarian assistance is needed more than ever before — Finland strengthens food security and supports safe childbirths in crisis areas2.12.2021 12:10:45 EET | Press release

The UN estimates that 274 million people will need humanitarian assistance in 2022. The needs are increasing, for example due to the escalation of conflicts in Afghanistan and Ethiopia. Finland will increase its support for the alleviation of human suffering in crisis areas, which is why Finland will raise its funding for humanitarian assistance to EUR 113 million this year.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme