Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Blomqvist osallistuu pohjoismaiseen kestävää demokratiaa käsittelevään konferenssiin

Jaa

Pohjoismaisen yhteistyön ministeri Thomas Blomqvist osallistuu virtuaalisesti 8. joulukuuta pidettävään konferenssiin, joka esittelee Pohjoismaille ominaisia vahvoja demokraattisia järjestelmiä. Kööpenhaminassa järjestettävän konferenssin tarkoituksena on osoittaa, kuinka Färsaarten, Grönlannin ja Ahvenanmaan osallistuminen pohjoismaiseen yhteistyöhön valtioiden ohella vahvistaa kestävää demokratiaa Pohjolassa.

Konferenssi on Suomen ja Ahvenanmaan yhteinen aloite Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston kuluvan vuoden puheenjohtajuuskauden puitteissa. Järjestäjänä toimii Suomen ulkopoliittinen instituutti (UPI) Pohjoismaiden ministerineuvoston sihteeristön tuella. Konferenssin avaavat Suomen ja Ahvenanmaan pohjoismaisen yhteistyön ministerit Thomas Blomqvist ja Annette Holmberg-Jansson. Konferenssi osuu myös yhteen Ahvenanmaa 100 ‑juhlavuoden kanssa.

”Pohjoismaisen yhteistyön visio on tehdä Pohjolasta maailman kestävin ja integroitunein alue”, ministeri Blomqvist toteaa. ”Konferenssi on Suomen ja Ahvenanmaan yhdessä käynnistämän puheenjohtajuushankkeen huipentuma ja se tähtää menestyksekkäiden demokraattisten rakenteiden ja toimintamallien vahvistamiseen, näin samalla kestävää kehitystä ja pohjoismaista visiota tukien. Tiivis pohjoismainen yhteistyö on meille kaikille keskeinen voimavara, myös Färsaarille, Grönlannille ja Ahvenanmaalle, ja näin se hyödyttää suuresti koko aluettamme”.

Konferenssin aihe tukee Pohjoismaiden pääministerien visiota, jonka mukaan Pohjolan tulee olla maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä. Färsaarten, Grönlannin ja Ahvenanmaan pohjoismaiseen yhteistyöhön osallistuminen voi toimia laajemminkin esimerkkinä demokraattisten rakenteiden ja toimintatapojen hyödyistä kaikille osapuolille.

Konferenssi on suunnattu diplomaateille ja kansainväliselle yleisölle sekä Pohjoismaista että Pohjoismaiden ulkopuolelta. Konferenssin puhujina ovat presidentti Tarja Halonen, YK:n ihmisoikeusasioiden apulaispääsihteeri Ilze Brands Kehris, pohjoismaisia yhteistyöministereitä, tutkijoita ja virkamiehiä.

Konferenssin yhteydessä Suomen ulkopoliittinen instituutti (UPI) yhteistyössä Ahvenanmaan rauhaninstituutin kanssa julkaisi tutkimusraportin 7. joulukuuta Färsaarten, Grönlannin ja Ahvenanmaan osallistumisesta ja heidän panoksestaan pohjoismaiseen yhteistyöhön.

Konferenssi järjestetään klo 13.30 – 17.30 Suomen aikaa. Tilaisuutta voi seurata Youtuben kautta.

Kokouksen ohjelma löytyy Ulkopoliittisen instituutin sivuilla.

UPI:n tutkimukseen voi tutustua Ulkopoliittisen instituutin sivuilla.

Lisätietoja:

Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö Johan Schalin, puh. +358 295 351 781, etunimi.sukunimi@formin.fi.

Ministerin erityisavustaja Carolina Nordling, puh. +358 295 150 278, etunimi.sukunimi@gov.fi.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministry for Foreign Affairs has solved suspected espionage case28.1.2022 15:20:55 EET | Press release

Finnish diplomats have been targets of cyber espionage by means of the Pegasus spyware, developed by NSO Group Technologies, which has received wide publicity. The highly sophisticated malware has infected users’ Apple or Android telephones without their noticing and without any action from the user’s part. Through the spyware, the perpetrators may have been able to harvest data from the device and exploit its features.

Ulkoministeriö on saanut selvitettyä siihen kohdistuneen vakoilutapauksen28.1.2022 13:07:02 EET | Tiedote

Suomalaisiin diplomaatteihin on kohdistettu kybervakoilua paljon julkisuutta saaneella NSO Groupin Pegasus -vakoiluhaittaohjelmalla. Kyseessä on erittäin kehittynyt haittaohjelma, joka on pystytty tuomaan käyttäjän Apple- tai Android-puhelimeen hänen huomaamattaan ja ilman käyttäjän toimenpiteitä. Vakoiluohjelma on voinut mahdollistaa hyvin laajasti puhelimessa olevan tiedon ja sen ominaisuuksien hyväksikäytön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme