Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Blomqvist pohjoismaiseen yhteistyöministerikokoukseen

Jaa

Pohjoismaisen yhteistyön ministeri Thomas Blomqvist johtaa ylimääräistä pohjoismaista yhteistyöministerikokousta 29.4.2021.

Suomi toimii Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaana vuonna 2021. Ylimääräinen ministerikokous 29.4.2021 on kutsuttu koolle päättämään strategisesta selvityksestä, joka koskee pohjoismaista yhteistyötä kriisiaikoina. Selvityksen piiriin kuuluu, miten yhteistyö on toiminut koronakriisin aikana ja mitä on opittu tulevien kriisien varalle. Aiheina on mm. terveyskysymykset, avoimet työmarkkinat ja raja-alueiden haasteet sekä miten ministerineuvostoa voidaan hyödyntää yhteistyössä.

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Blomqvist johtaa videoyhteyksin pidettävää kokousta, joka on yhteistyöministereiden toinen Suomen puheenjohtajuuskaudella. Kokouksessa käydään myös läpi talous- ja hankehallintoon liittyviä kysymyksiä sekä annetaan ajankohtaiskatsaus pohjoismaisen yhteistyön vision toteuttamisesta. Pohjoismaisen yhteistyön visio on, että Pohjolasta tulee maailman integroitunein ja kestävin alue vuoteen 2030 mennessä.

Suomen puheenjohtajuusohjelma löytyy digitaalisena julkaisuna

Lisätietoja: Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö Johan Schalin, puh. +358 295 351 781. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme