Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Skinnari Maailmanpankkiryhmän vuosikokoukseen Washingtoniin

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu 17. – 19.10. Washingtonissa, Yhdysvalloissa Maailmanpankkiryhmän vuosikokoukseen sekä Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Maailmanpankin yhteisen kehityskomitean kokoukseen.

Ministeri Skinnari osallistuu yhdessä Maailmanpankin pääekonomistin Pinelopi Koujianou Goldbergin sekä Meksikon valtionvarainministerin Arturo Herrera Gutierrezin kanssa globaaleja arvoketjuja käsittelevään tilaisuuteen. Suomen vientivetoinen talous on kasvanut globaaleihin arvoketjuihin pohjautuen, ja Suomi korostaa avointa sääntöpohjaista kansainvälistä kauppajärjestelmää. 

”Globaalin vastuun kantaminen edellyttää, että ymmärrämme toiminnallamme olevan pitkälle maamme rajojen ulkopuolelle ulottuvia vaikutuksia. Suomi voi olla kokoaan suurempi maailmalla edistämällä kauppapolitiikalla kehittyvien maiden tuotteiden markkinoillepääsyä, jotta nämä voisivat integroitua paremmin globaaleihin arvoketjuihin”, toteaa ministeri Ville Skinnari.

Matkan aikana ministeri Skinnari tapaa myös Maailmanpankkiryhmän johtoa, muiden muassa kansainvälisen rahoitusyhtiö IFCn pääjohtajan Philippe Le Houeroun, Maailmanpankin koulutuksesta vastaavan varapääjohtajanAnnette Dixonin sekä Afrikasta vastaavan varapääjohtajan Hafez Ghanemin. Näissä tapaamisissa ministeri Skinnari korostaa Suomen roolia ilmastorahoittajana sekä koulutussektorin kehitysyhteistyön ja koulutusviennin kärkimaana.

Maailmanpankkiryhmä on yksi maailman suurimmista kestävän kehityksen rahoittajista. Sen köyhimpiä maita rahoittava osa, Kansainvälinen kehitysjärjestö IDA, on yksi Suomen tärkeimmistä kehitysyhteistyökanavista.

Kokouksia voi seurata Twitterissä hashtageilla #IMFMeetings ja #WBGMeetings

Ennen vuosikokousta ministeri Skinnari vieraili yhdessä Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön kanssa Etiopiassa.


Lisätietoja (HUOM! Washington aikavyöhykkeellä -7 tuntia):

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin avustaja Anni Mäkeläinen, puh. +358 50 465 4555 ja osastopäällikkö Satu Santala, kehityspoliittinen osasto, puh. +358 295 351 815

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme