Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Skinnari matkustaa Saksaan

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari matkustaa Berliiniin 20.-22.9.2020.

Ministeri Ville Skinnari osallistuu EU:n kauppaministereiden epäviralliseen kokoukseen 21. syyskuuta. Kokouksessa keskustellaan EU:n kauppapolitiikan suunnasta Euroopan komission laatiman konsultaatiopaperin ”A renewed trade policy for a stronger Europe” pohjalta sekä Euroopan terästeollisuuden tilanteesta.

Kokousta edeltävälle illalliselle osallistuu Euroopan parlamentin kansainvälisen kaupan valiokunnan puheenjohtaja Bernd Lange. Kokouksen lounasaiheena on Maailman kauppajärjestö WTO:n pääjohtajavalintaa koskeva tilanne.

Ministeri Skinnari pitää keskustelua EU:n kauppapoliittisesta strategiasta oikea-aikaisena. ”Juuri nyt on hyvä miettiä, miten kauppapolitiikalla voidaan edistää sekä paluuta talouden kasvu-uralle että kestävää kehitystä. On ehdottoman tärkeää, että EU säilyy jatkossakin avoimena kansainväliselle kaupalle ja investoinneille”, ministeri painottaa.

Ministeri Skinnari tapaa matkansa aikana useita Saksan elinkeinoelämän vaikuttajia keskustellen Suomen ja Saksan välisen kaupan edistämisestä. Esille nousevat muun muassa elpymisrahastojen kohdentaminen Euroopan talouskasvun tukemiseen energia-, kierto- ja biotalous-, digitalisaatio-, liikenne- ja terveyssektoreilla sekä mahdollisuudet suomalaisten ja saksalaisten toimijoiden välisen yhteistyöhön lisäämiseen niiden puitteissa.

Lisätietoja: osastopäällikkö Ilkka-Pekka Similä, puh. +358 50 336 3856 ja Christian Heikkinen, +358 50 447 7692

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme