Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Skinnari osallistuu EU:n kauppaministereiden videokokoukseen

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu EU:n kauppaministereiden epäviralliseen videokokoukseen 9. kesäkuuta.

Kokouksessa keskustellaan Maailman kauppajärjestö WTO:n tilanteesta sekä koronakriisin kauppavaikutuksista.

Kevään aikana WTO:n tilanne on entisestään vaikeutunut, kun normaali työ järjestön Genevessä sijaitsevassa päämajassa jouduttiin koronakriisin takia keskeyttämään. Kysymys WTO:n roolista kriisistä selviytymisessä on noussut keskeisesti esiin.

”On tärkeää, että WTO antaa vahvan panoksen koronakriisistä elpymiseen ja että WTO:n työ omalta osaltaan edistää kestävää kasvua. Nykyisestä haasteellisesta tilanteesta huolimatta on kuitenkin tärkeää, että myös työ WTO:n uudistamiseksi jatkuu. Yleisesti ottaen EU:n rooli WTO:ssa on keskeinen”, ministeri Ville Skinnari toteaa.

Koronakriisin seurauksena ympäri maailmaa on asetettu vientirajoituksia, mutta niiden osuus maailmankaupasta on toistaiseksi pieni. Samaan aikaan myös tuontia on helpotettu. Komission ennusteen mukaan kansainvälinen kauppa laskee kuluvana vuonna 10-16 prosenttia.

Ministeri Skinnari korostaa, että EU:n tulee jatkaa avoimen ja sääntöpohjaisen kansainvälisen kaupan edistämistä. ”Tarvitsemme enemmän yhteistyötä, vähemmän rajojen sulkemista. Pandemia on samalla osoittanut, että tuotantoketjujen kestävyyteen tulee kiinnittää huomiota”, ministeri jatkaa.

Lisätietoja:kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. +358 50 478 1387 sekä osastopäällikkö Ilkka-Pekka Similä, puh. +358 50 336 3856.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Utrikesrådet sammanträder i Bryssel för att diskutera Latinamerika och relationen mellan EU och Turkiet10.7.2020 11:21:40 EESTTiedote

EU-ländernas utrikesministrar träffas fysiskt i Bryssel vid utrikesrådets möte den 13 juli 2020. Utrikesminister Pekka Haavisto företräder Finland vid mötet. Huvudteman för mötet är situationen i Latinamerika och Västindien samt relationen mellan EU och Turkiet. Andra aktuella teman som utrikesministrarna ska diskutera är situationen i Hongkong och fredsprocessen i Mellanöstern. Mötet är det första fysiska EU-mötet på ministernivå sedan coronepidemin bröt ut.

UM: Ulkoasianneuvosto koolla Brysselissä Latinalaisesta Amerikasta sekä EU:n ja Turkin suhteista10.7.2020 10:55:01 EESTTiedote

Euroopan unionin jäsenmaiden ulkoministerit tapaavat fyysisesti Brysselissä 13.7.2020 ulkoasianneuvoston kokouksessa. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Haavisto. Keskustelun pääaiheina ovat Latinalaisen Amerikan ja Karibian tilanne sekä EU:n ja Turkin suhteet. Ajankohtaisista aiheista keskustelussa ovat myös Hong Kongin tilanne ja Lähi-idän rauhanprosessi. Kokous on ensimmäinen EU:n ministeritason fyysinen kokous koronaepidemian puhkeamisen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme