Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Skinnari vierailulle Tukholmaan

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Tukholmassa 25.10. Ministeri tapaa Ruotsin ulkomaankauppaministerin Anna Hallbergin ja Ruotsin teollisuuden edustajia yhdessä ruotsalaisten ja suomalaisten yritysten sekä yliopistojen kanssa.

Suomen ja Ruotsin ulkomaankauppaministerit tapasivat Lahdessa syyskuussa ja sopivat tuolloin tähtäävänsä tiivistyvään yhteistyöhön maiden tutkimus- ja kehitystoiminnan rahoituksen, uusien investointien ja kansainvälistymisen vahvistamisessa. Tällä matkalla suunnitelmia on tarkoitus konkretisoida yhdessä korkeakoulujen ja yritysten kanssa.

”Lahdessa sovimme konkretisoivamme sähköisen liikenteen ja hiilineutraalin rakentamisen yhteistyöstä. Yhdistämällä voimamme ruotsalaisten kanssa olemme yhdessä vahvempia kansainvälisesti,” Skinnari sanoo.  

Ministeri Skinnari tapaa vierailullaan Ruotsin ulkomaankauppaministerin Anna Hallbergin ja Ruotsin teollisuutta edustavan Marcus Wallenbergin. Ministerit tapaavat yhdessä elinkeinoelämän ja yliopistojen edustajia. Ruotsista mukana ovat muun muassa Luulajan tekninen yliopisto, StoraEnso ja SSAB. Suomesta osallistuvat muun muassa hiilineutraaliin rakentamiseen ja sähköiseen liikenteeseen panostava LUT-yliopisto ja lahtelainen kasvuyritys Kempower. Ministeri Skinnari tapaa myös Ruotsin valtiovarainministerin Magdalena Anderssonin.

”Suomen ja Ruotsin välinen yhteistyö on erittäin tiivistä lähes kaikilla osa-alueilla, mukaan lukien kauppa ja tieteellinen tutkimus. Maailmalla on nyt todella kova kilpailu ja siksi on meidän molempien maiden etu, että juuri Suomi ja Ruotsi tekevät entistä tiiviimpää yhteistyötä ” sanoo Skinnari.

Lisätietoja:

Ministerin erityisavustaja Tiina Vainio, p. +358 50 524 6559

Pohjoisen Euroopan yksikön päällikön sijainen Christina Lehtinen, p. +358 50 461 9105

.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Funding allocated to Finnish civil society organisations for reducing poverty and inequality25.11.2021 19:01:27 EET | Press release

Programme-based support for Finnish civil society organisations (CSOs) is allocated for the implementation of Finland’s development policy objectives to eradicate extreme poverty, reduce inequality and promote human rights. The work is carried out in close cooperation with developing countries’ own CSOs. The Ministry for Foreign Affairs has granted approximately EUR 276 million for Finnish CSO’s multiannual development cooperation in 2022–2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme