Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Skinnari Washingtoniin

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee 3. –4. joulukuuta Washingtonissa, Yhdysvalloissa. Hän tapaa vierailullaan Yhdysvaltain kauppaedustaja Robert Lighthizerin ja muita hallinnon edustajia sekä vierailee kongressissa.

Vierailun tavoitteena on lujittaa sekä kahdenvälistä että EU:n ja Yhdysvaltojen välistä kauppa- ja investointisuhdetta. Ministeri Ville Skinnari keskustelee vierailulla myös ajankohtaisista kauppapoliittista kysymyksistä, kuten Maailman kauppajärjestö WTO:n ja sen riitojenratkaisujärjestelmän tulevaisuudesta sekä kauppapolitiikan keinoista edistää hiilineutraalia kiertotaloutta.

”Yhdysvallat on Suomen tärkein kauppakumppani EU:n ulkopuolella, ja transatlanttinen kauppa- ja investointisuhde on merkittävin maailmassa. Yhdysvaltojen merkitys myös monenkeskisen kauppajärjestelmän tulevaisuuden kannalta on keskeinen”, ministeri Skinnari sanoo.

Kunnianhimoisen, avoimen ja sääntöihin perustuvan kauppapolitiikan edistäminen on yksi Suomen EU-puheenjohtajakauden prioriteeteista. Keskusteluja EU:n ja Yhdysvaltojen kauppasuhteiden tiivistämisestä on jatkettu Suomen kaudella, mutta sitä leimaavat myös jännitteet. 

”Olisi tärkeää, että EU ja Yhdysvallat löytäisivät yhteisen sävelen kauppasuhteiden kehittämiseksi. Transatlanttinen yhteistyö on molempien etu ja paras tapa edistää kasvua, kilpailukykyä ja työpaikkoja Atlantin molemmilla puolilla", ministeri Skinnari painottaa.

Lisätietoja (Washingtonin aikaa): kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Tiina Vainio, puh. +358 50 524 6559, yksikönpäällikkö Pasi-Heikki Vaaranmaa, puh. +358 295 351 700

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme