Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Ville Skinnari osallistuu Maailman talousfoorumin paneeliin kestävistä sijoituksista

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu 29. tammikuuta Maailman talousfoorumi (World Economic Forum, WEF) paneelikeskusteluun kestävistä sijoituksista. Virtuaalitapahtuma ”Davos Agenda” järjestetään Foorumin perinteisen vuosikokouksen sijaan 25.–29. tammikuuta.

Ministeri Skinnari osallistuu paneeliin, jossa pohditaan globaaleja sijoitusvirtoja ja niiden valjastamista kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Koronapandemia on vähentänyt suoria ulkomaisia sijoituksia yli 40 prosentilla, mikä on vaikuttanut vakavasti kestävän kasvun mahdollisuuksiin. Tapahtuman keskeinen kysymys onkin mitä muutoksia tarvitaan globaalien investointien palauttamiseksi ja uudelleen rakentamiseksi?

Ministeri nostaa paneelissa esiin muun muassa kauppa- ja investointisopimusten sekä kehityspolitiikan välineiden merkityksen yksityisen sektorin investointien vauhdittamisessa.

Viikon kestävä virtuaalinen Davos Agenda -tapahtuma kokoaa yhteen hallitusten, liike-elämän, kansainvälisten järjestöjen, tutkimuksen ja kansalaisyhteiskunnan johtoa ja mielipidevaikuttajia. Tapahtuman teemat käsittelevät muun muassa työn tulevaisuutta ja kestävää palautumista koronapandemiasta.

Tapahtuman julkista osuutta voi seurata Maailman talousfoorumin verkkosivuilla: The Davos Agenda

Lisätietoja:

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. 050 478 1387

Kaupallinen neuvos, Kent Wilska, kauppapolitiikan yksikkö, puh. 0295 351 522

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme