Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministerit Haavisto ja Skinnari johtamaan Afganistan-konferenssia Genevestä

Jaa

Suomen ministerit Pekka Haavisto ja Ville Skinnari matkustavat johtamaan kansainvälistä Afganistan-apukonferenssia 23.-24.11. Geneveen. Suomi järjestää apukonferenssin yhdessä Afganistanin hallituksen ja YK:n kanssa. Ministeritason kansainvälinen tapahtuma järjestetään koronavirusrajoitusten vuoksi Genevestä virtuaalisena.

Afganistanin hallitus ja kansainvälinen yhteisö sopivat konferenssissa yhteisistä sitoumuksista Afganistanin vakauttamiseksi vuosille 2021-2024. Konferenssi ajoittuu Afganistanin tulevaisuuden kannalta merkittävään hetkeen, sillä historialliset rauhanneuvottelut hallituksen ja Taliban-liikkeen välillä käynnistyivät syyskuussa Dohassa.

Suomen ministereiden lisäksi Genevessä ovat paikalla Afganistanin ulkoministeri Haneef Atmar sekä valtiovarainministeri Abdul Hadi Arghandiwal. YK:n puolesta puhetta johtaa YK:n pääsihteerin Afganistanin erityisedustaja Deborah Lyons.

Kaksipäiväiseen ohjelmaan sisältyy myös kahdenvälisiä tapaamisia ministereille Sveitsin hallituksen sekä Genevessä edustautuvien kansainvälisten järjestöjen kanssa.

Konferenssia voi seurata suorana YK:n verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Ulkoministerin erityisavustaja Otto Turtonen, p. +358 50 514 5811

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Mikko Autti, p. +358 295 350 034

Suomen konferenssi-sihteeristön viestintäkoordinaattori Johanna Kaprio, p.+358 50 522 8916

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme