Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministerit Skinnari ja Lintilä osallistuvat OECD:n ministerikokoukseen – teemana kestävä elpyminen koronan jälkeen ja järjestön tulevaisuuden painopisteet

Jaa

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n ministerikokous järjestetään virtuaalisesti 31.5–1.6.2021. Kokouksen aiheina ovat talouden elpyminen koronapandemiasta sekä OECD:n tulevaisuuden painopisteet.

Samalla juhlistetaan väistyvän pääsihteerin Angel Gurrían 15 vuoden työtä järjestön johdossa sekä toivotetaan uusi pääsihteeri Mathias Cormann tervetulleeksi. Kokouksessa Suomea edustavat kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari ja elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Ministeri Lintilä osallistuu kokoukseen 31. toukokuuta. Silloin keskustelun aiheena on, mitä koronapandemiasta on opittu ja mitä jäsenmaat pitävät jälleenrakennuksen pääasioina. Lisäksi kokouspäivän agendalla on keskustelu kansainvälisen yhteistyön merkityksestä sekä yhteisistä arvoista, joita elpymisohjelmien toimeenpanossa noudatetaan. 

– Suomen uudistuminen edellyttää yritysten investointien vahvistamista ja niitä vivutetaan EU:n elpymisvälineen RRF:n avulla. Investoinnit tukevat talouden uudistamista sekä uudenlaista kasvua ja vientiä. On tärkeää ottaa huomioon sekä elpyminen lyhyellä aikavälillä että kasvu pitkällä aikavälillä, ministeri Lintilä sanoo.

Järjestön tulevaisuuden painopisteet esillä kokouksessa

Ministeri Skinnari osallistuu OECD:n kokoukseen 1. kesäkuuta. Silloin käydään ensimmäinen keskustelu uuden pääsihteeri Cormannin johdolla jäsenmaiden tavoitteista ja painopisteistä OECD:ssa, ja kuinka yhteiset arvot voivat ohjata tätä työtä.

– OECD:n vahvuus on sen tuottaman tiedon faktapohjaisuus, puolueettomuus ja korkea laatu. On tärkeää, että OECD kykenee jatkossakin tarjoamaan luotettavaa ajankohtaista tutkimusta ja suosituksia jäsenmaiden hyödynnettäväksi sekä tukemaan avoimien markkinatalouksien kasvua ja kilpailukykyä. Ilmastonmuutoksen hidastamisen, vihreä kasvun ja digitaalisuuden tulee olla lähivuosien työn keskiössä, ministeri Skinnari toteaa.

Ministerikokous on OECD:n korkeimman tason foorumi, johon osallistuu valtiovarain-, talous- ja ulkomaankauppaministereitä organisaation jäsen- ja kumppanimaista. Ministerikokouksen toinen, järjestön uudistettavaan visioon ja 60-vuotisjuhlallisuuksiin keskittyvä osa järjestetään syksyllä.

Lisätiedot:

kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. 050 478 1387

kaupallinen neuvos Johanna Ala-Nikkola, ulkoministeriö, puh. 040 847 2178

elinkeinoministerin virkamiesavustaja (EU-KV-asiat) Nina Alatalo, työ- ja elinkeinoministeriö, puh. 050 431 8015

neuvotteleva virkamies Tiina Heiskanen, työ- ja elinkeinoministeriö, puh. 050 456 0819

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: EU Foreign Affairs Council to discuss Belarus, Iraq and Latin America18.6.2021 10:12:11 EEST | Press release

EU Foreign Ministers will convene in Luxembourg on Monday 21 June. Finland’s representative at the meeting will be Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto. The main topics on the agenda are Belarus, Iraq and Latin America. The Foreign Ministers will also exchange views with Minister Fuad Hussein, the Foreign Minister of Iraq, and the Belarus opposition leader Sviatlana Tsikhanouskaya. The current affairs to be discussed include Russia, Yemen, the Middle East Peace Process and relations between the EU and Turkey.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme