Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministrarna diskuterar regeringsprogrammet på biblioteksturné

Dela

Under sommaren åker ministrarna i statsminister Antti Rinnes regering på biblioteksturné för att presentera regeringsprogrammet för medborgare och diskutera det med dem.

Turnén startar i morgon, lördagen den 15 juni, med att utrikesminister Pekka Haavisto och familje- och omsorgsminister Krista Kiuru presenterar regeringsprogrammet i huvudbiblioteket i Björneborg (Gallen-Kallelankatu 12) kl. 13.30–15.

”Regeringsprogrammet offentliggjordes i Helsingfors centrumbibliotek Ode: direkt till finländarna, bland folket och i bildningens hemvist. Nu vill vi fortsätta vår diskussion med folket under en biblioteksturné. Biblioteksväsendet utgör en hörnsten i den finländska bildningen och erbjuder oss många gemensamma mötesplatser. Dessutom är bibliotek förknippade med en bra finländsk princip: det vi har till låns ska lämnas tillbaka i gott skick”, säger statsminister Rinne.  

Diskussionsmötet är öppet för allmänheten. Publiken har möjlighet att ställa frågor till ministrarna och kommentera regeringsprogrammet.

Ytterligare information: Eevamari Laaksonen, enhetschef, tfn 040 509 5383

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Nyckelord

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum