Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Pohjoismaiden yhteistyöministerit kokoontuvat Porvoossa

Jaa

Pohjoismaiset yhteistyöministerit kokoontuvat ministeri Thomas Blomqvistin johdolla Porvoossa 21.–22.6.2021. Pohjoismaiset yhteistyöministerit keskustelevat kokouksessa yhteistyöstä kriisiaikoina sekä pohjoismaisen yhteisen vision toteuttamisesta. Yhteistyön visio on, että Pohjolasta tulee maailman integroitunein ja kestävin alue vuoteen 2030 mennessä.

Kokouksessa ministerit saavat katsauksen ajankohtaisiin rajaesteasioihin, ja vieraana on Rajaesteneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi. Katsauksessa nousee erityisesti esille raja-alueiden tilanne, joissa pandemian vuoksi käyttöönotetut rajoitukset ovat merkittävästi vaikuttaneet kansalaisten arkeen. Kokouksessa käsitellään myös talous- ja hankehallinnon vahvistamista sekä osoitetaan yhteispohjoismaisia varoja Valko-Venäjän vapaan median tukemiseen.

Kokous on ensimmäinen fyysinen kokous pohjoismaisten yhteistyöministereiden välillä sitten pandemian alun. Suomi toimii Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaana vuonna 2021. Kokous järjestetään terveysturvallisesti ja voimassaolevia koronarajoituksia noudattaen.

Suomen puheenjohtajuusohjelma löytyy digitaalisena julkaisuna.

Lisätietoja: Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö Johan Schalin, puh. +358 295 351 781.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme