Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Reetta Purontakanen lehdistö- ja kulttuurivirkamieheksi Tokioon

Jaa

Ulkoministeriö on nimittänyt Reetta Purontakasen määräaikaiseksi lehdistö- ja kulttuurivirkamieheksi Suomen Tokion-suurlähetystöön. Kausi on kolmivuotinen ja alkaa 22.10.2020.

Tokioon Reetta Purontakanen siirtyy ulkoministeriön viestintäosastolta, jossa hän on työskennellyt vuoden 2018 alusta lähtien. Ennen siirtymistään ulkoministeriön palvelukseen Purontakanen on työskennellyt mm. Euroopan unionin siviilikriisinhallintatehtävissä ja Ison-Britannian Suomen-suurlähetystön viestintäpäällikkönä. Hänellä on pitkä ja laaja viestintäkokemus sekä tuore näkemys tulevan tehtävän sisällöstä. Purontakasella on aikaisemman uransa pohjalta monipuolinen osaaminen niin yhteiskuntasuhteista ja maakuvatyön strategisesta suunnittelusta kuin kriisiviestinnästä ja yhteistyöstä kansainvälisen median kanssa. Koulutukseltaan hän on sotatieteen maisteri King’s College London yliopistosta.

”Lähden Japaniin innostunein mielin. Suomeen ja suomalaiseen kulttuuriin suhtaudutaan Japanissa positiivisesti ja niistä ollaan kiinnostuneita. Tälle hyvälle pohjalle haluan rakentaa dialogin kautta entistä laajempaa maakuvatyötä, joka on kiinni tässä ajassa ja sen haasteissa. On ilo ja etuoikeus auttaa japanilaista yleisöä löytämään uusia suomalaisia elämyksiä”, Purontakanen sanoo.

Lehdistö- ja kulttuurivirkamies vaikuttaa viestinnän, kulttuurin ja muun promootion keinoin Suomen tavoitteiden edistämiseen ja maakuvaan keskeisissä kohderyhmissä Japanissa. Tarkoituksena on edistää Suomen kiinnostavuutta eri alojen yhteistyökumppanina. Tehtävänä on lisäksi toimia läheisessä yhteistyössä Tokion Team Finland -toimijoiden kanssa sekä osallistua edustuston raportointitoimintaan soveltuvin osin.

Lisätietoja: viestintäosaston apulaisosastopäällikkö Johanna Kotkajärvi, puh. 0295 351 351 sekä Reetta Purontakanen, puh. 050 331 8186.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: EU Foreign Affairs Council to discuss Belarus, Iraq and Latin America18.6.2021 10:12:11 EEST | Press release

EU Foreign Ministers will convene in Luxembourg on Monday 21 June. Finland’s representative at the meeting will be Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto. The main topics on the agenda are Belarus, Iraq and Latin America. The Foreign Ministers will also exchange views with Minister Fuad Hussein, the Foreign Minister of Iraq, and the Belarus opposition leader Sviatlana Tsikhanouskaya. The current affairs to be discussed include Russia, Yemen, the Middle East Peace Process and relations between the EU and Turkey.

UM: Belarus, Irak och Latinamerika på utrikesrådets agenda18.6.2021 10:11:10 EEST | Tiedote

EU:s utrikesministrar sammanträder i utrikesrådet måndagen den 21 juni i Luxemburg. Utrikesminister Pekka Haavisto representerar Finland vid mötet. Mötets huvudteman är Belarus, Latinamerika och Irak. Utrikesministrarna kommer också att föra en diskussion med Iraks utrikesminister Fuad Hussein och ledaren för den belarusiska oppositionen Svetlana Tichanovskaja. De aktuella ärenden som tas upp gäller bland annat Ryssland, Jemen, fredsprocessen i Mellanöstern och relationerna mellan EU och Turkiet.

UM: EU:n ulkoasianneuvoston aiheina Valko-Venäjä, Irak ja Latinalainen Amerikka18.6.2021 10:09:59 EEST | Tiedote

EU:n ulkoministerit kokoontuvat maanantaina 21.6. Luxemburgissa. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Pekka Haavisto. Kokouksen pääaiheita ovat Valko-Venäjä, Latinalaisen Amerikan alue ja Irak. Lisäksi ulkoministerit keskustelevat Irakin ulkoministeri Fuad Husseinin sekä Valko-Venäjän opposition johtohahmo Svjatlana Tshihanouskajan kanssa. Ajankohtaisina aiheina kokouksessa käsiteltävinä ovat muun muassa Venäjä, Jemen, Lähi-Idän rauhanprosessi sekä EU:n ja Turkin suhteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme