Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ruandan Ulkoministeri Suomeen

Jaa

Ulkoministeri Haavisto tapaa Ruandan ulkoministeri Vincent Birutan Helsingissä 6. lokakuuta.

Ministerit keskustelevat Suomen ja Ruandan kahdenvälisistä suhteista, alueellisista kysymyksistä sekä monenvälisestä yhteistyöstä. Myös taloudellisia suhteita tiivistetään allekirjoittamalla kauppaa ja investointeja koskeva yhteisymmärryspöytäkirja. Ulkoministeri Birutan mukana Suomeen saapuu liikedelegaatio.

”Ruanda on Suomelle tärkeä kumppani Afrikassa mm. ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. Yhteistyömme kiertotaloudessa etenee, ja Ruanda on hiljattain liittynyt Valtiovarainministerien ilmastokoalitioon kutsustamme. Tätä työtä haluamme yhdessä jatkaa. Myös kaupallisissa suhteissa on paljon mahdollisuuksia, jotka palvelevat näitä päämääriä”, ulkoministeri Haavisto kommentoi.

Lisätiedot:
Ulkoministerin diplomaattiavustaja Laila Clyne, puh. 0295 350 492 ja lähetystöneuvos Theresa Zitting, Afrikan sarven ja itäisen Afrikan yksikkö, puh. 0295 351 330
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Finland bears responsibility on eve of UN Climate Change Conference and supports developing countries’ adaptation to climate change15.10.2021 13:27:32 EEST | Press release

Finland bears its responsibility as part of the climate finance pledge of the Paris Agreement. At the United Nations Climate Change Conference, Finland will announce support for adaptation measures in developing countries in particular. The COP26 United Nations Climate Change Conference will be held in Glasgow from 31 October to 12 November 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme