Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Studia Generalia-föreläsningsserie om återflyttning och rörlighet – Somalia, Afghanistan, Irak

Jaa

Migrationsinstitutet och Migrationsverket ordnar under hösten 2019 en Studia Generalia-föreläsningsserie för allmänheten för att sprida information om projektet Frivillig återresa till Irak, Afghanistan och Somalia (AUDA). Utrikesministeriet ansvarar tillsammans med Migrationsverket och Krishanteringscentret för genomförandet av AUDA-projektet.

Temat återflyttning och rörlighet behandlas under föreläsningsserien utifrån både forskning och erfarenheter. De tre första tillställningarna i serien fokuserar på utmaningar och möjligheter i fråga om återflyttning till Somalia, Afghanistan och Irak. Under den sista tillställningen diskuteras den gränsöverskridande rörligheten och återflyttningens många dimensioner på ett mera allmänt plan.

Somalia: mån. 21.10 kl. 13.00–16.00
(Vetenskapernas hus, sal 104, Kyrkogatan 6, Helsingfors)

Afghanistan: mån. 4.11 kl. 13.00–16.00
(Vetenskapernas hus, sal 104, Kyrkogatan 6, Helsingfors)

Irak: tis. 26.11 kl. 13.00–16.00
(Vetenskapernas hus, sal 104, Kyrkogatan 6, Helsingfors)

Den gränsöverskridande rörligheten och återflyttningens många dimensioner: mån. 16.12 kl. 15.00–18.00
(Åbo stadsbibliotek, Studio, Slottsgatan 2, Åbo)

Programmet för den första tillställningen som inleder föreläsningsserien 21.10.2019: http://www.migrationinstitute.fi/fi/page/studia-generalia-sarja-paluumuutosta-ja-liikkuvuudesta-somalia-afganistan-irak

Föreläsningarna är avgiftsfria och öppna för alla. Föreläsningarna hålls i huvudsak på finska men en del av inläggen är på engelska. Välkommen!

Föreläsningarna kan också följas på webben och ses i efterhand på AUDA-projektets webbplats på adressen www.voluntaryreturn.fi/sv.

AUDA-projektet är ett projekt finansierat av EU:s asyl-, migrations- och integrationsfond (AMIF). Syftet med projektet är att utveckla systemet för frivillig återresa i samarbete med andra EU-länder och återvändandeländer. Projektets fullständiga namn är Frivillig återresa till Irak, Afghanistan och Somalia.

Information på Facebook om föreläsningsseriens första tillställning: https://www.facebook.com/events/410479749656534/?active_tab=about (på finska). 

Kontaktperson för frågor om föreläsningsserien:
Marja Tiilikainen, marja.tiilikainen@utu.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme