Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

UM: Suomelta lisää humanitaarista apua Jemeniin ja Afrikan kriiseihin

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 226/2017
20.12.2017

Suomelta lisää humanitaarista apua Jemeniin ja Afrikan kriiseihin

Suomi auttaa konflikteista ja kuivuudesta kärsiviä alueita Jemenissä, Koillis-Nigeriassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Etiopiassa.

"Olemme loppuvuoden tukipäätöksissä keskittyneet kriiseihin, joissa tarve on tällä hetkellä erityisen suuri ja apua tarvitaan kiireellisesti", sanoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen.

Sodasta kärsivässä Jemenissä miljoonat ihmiset ovat kansainvälisen avun varassa. Lähes miljoona ihmistä on sairastunut koleraan viime kevään jälkeen ja maata uhkaa pahin nälänhätä vuosikymmeniin. Suomi ohjaa Jemeniin yhteensä 2,5 miljoonaa euroa YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n (1,5 miljoonaa) sekä Maailman ruokaohjelman WFP:n (1 miljoona) kautta.

Apua myönnetään lisää myös Afrikan akuutteihin kriiseihin. Suomi tukee Koillis-Nigeriaa UNHCR:n kautta 1,5 miljoonalla eurolla. Maailman ruokaohjelman WFP:n kautta kanavoidaanEtiopiaan 750 000 ja Kongon demokraattiseen tasavaltaan miljoona euroa. Kongossa yhteensä 3,8 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan useiden eri konfliktien seurauksena, ja kyseessä on tällä hetkellä yksi maailman nopeimmin kasvavista humanitaarisista kriiseistä.

Lisäksi Suomi myöntää WFP:lle yleistukea 8 miljoonaa euroa. Yleistuen kohdentamisesta WFP voi päättää joustavasti, mikä usein lisää avun kustannustehokkuutta ja nopeutta.

Uudet myönnöt nostavat Suomen humanitaarisen avun vuonna 2017 kaikkiaan 81,3 miljoonaan euroon. Avusta noin kolmannes on yleistukea, kolmannes suuntautuu Lähi-idässä tapahtuvaan avustustyöhön ja vajaa kolmannes Afrikkaan. Lisäksi Suomi on tukenut humanitaarista työtä Afganistanissa, Myanmarissa, Pohjois-Koreassa ja Ukrainassa.

Temaattisissa kysymyksissä Suomi on kuluneen vuoden aikana muun muassa toiminut Syyriaa koskevan apukonferenssin isäntämaana ja edistänyt vammaisten henkilöiden asemaa humanitaarisessa avustustyössä sekä joustavien rahoitusmuotojen kehittämistä.

Humanitaarinen tilanne maailmassa on heikentynyt vuoden 2017 aikana. YK:n tuoreiden arvioiden mukaan humanitaarista apua ja suojelua tarvitsee nyt 136 miljoonaa ihmistä. Huolimatta alati kasvavista tarpeista apua on kuluvana vuonnasaatu perille enemmän kuin koskaan aiemmin, mikä on pelastanut miljoonia ihmishenkiä eri puolilla maailmaa.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Claus Lindroos, humanitaarisen avun ja politiikan yksikkö, puh. 0295 351 234, ClausJerker.Lindroos@formin.fi 

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

MFA: Foreign Minister Soini to Foreign Affairs Council in Brussels19.1.2018 14:15Tiedote

The EU Foreign Affairs Council (FAC) will meet in Brussels on 22 January. Finland's representative at the meeting will be Minister for Foreign Affairs Timo Soini. The agenda of the year’s first FAC meeting covers the Middle East peace process, the situation in Libya, and the European Union’s relations with African, Caribbean and Pacific states in connection with the expiry of the present Cotonou Agreement in 2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme