Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomen viranomaisten hoivissa kaksi lasta al-Holin leiriltä

Jaa

Ulkoministeriö vahvistaa, että viranomaisten hoivissa on kaksi suomalaista lasta al-Holin leiriltä tarkoituksena kotiuttaa heidät Suomeen. Viranomaiset järjestävät tiedotustilaisuuden Helsingissä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Lasten turvallisuuden ja yksityisyyden suojan vuoksi ulkoministeriö ei anna julkisuuteen lapsia koskevia tietoja. Myöskään ulkomailla tapahtuvan viranomaistoiminnan yksityiskohtia ei kerrota. Paluureittiä tai – tapaa ei kerrota etukäteen. Kuvausmahdollisuutta ei ole.
Ulkoministeriö vastaa toimista, jotka liittyvät palaajien avustamiseen Syyriassa ja sieltä kotimaahan. Ulkoministeriö, sisäministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö ovat tiedottaneet asiasta aiemmin 19.12.2019: Viranomaiset valmiina ottamaan vastaan lapsia al-Holin leiriltä.

Lisätietoja: ajankohtaisviestinnän vt. yksikön päällikkö Pekka Shemeikka, p. 050 311 23 61

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme