Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi avaa rajoitetusti oleskelulupahakemusten vastaanottoa edustustoissa

Jaa

Koronavirusepidemian takia Suomi keskeytti tavanomaisten viisumi- ja oleskelulupahakemusten vastaanoton 19.3.2020 lukien toistaiseksi. Tavanomaisten viisumihakemusten vastaanotto on edelleen keskeytetty, mutta oleskelulupatoimintaa käynnistettiin rajoitetusti edustustoissa 16.6.2020 lukien.

Edustustojen tilanne ja toimintamahdollisuudet eri puolilla maailmaa vaihtelevat huomattavasti. Tämän hetkisessä Covid-19-pandemiatilanteessa osa edustustoista pystyy 16.6.2020 alkaen palvelemaan oleskelulupa-asiakkaita jo melko laajasti, osa vain rajoitetusti ja osassa edustustoja oleskelulupahakemusten vastaanotto ja käsittely voidaan käynnistää vasta myöhemmin. Oleskelulupahakemuksen jättämistä tai tunnistautumista varten hakijan tulee tehdä ajanvaraus ja olla siitä yhteydessä edustuston asiakaspalveluun.

Etusijalle asetetaan ne asiakkaat, joilla oli asiakaspalveluaika varattuna, mutta joiden ajanvarausaika jouduttiin peruuttamaan Covid-19 pandemian seurauksena.

Poikkeusjärjestelyjen päättymisestä ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja: Virpi Kankare, yksikönpäällikkö, maahantuloasioiden yksikkö, puh. +358 295 351 772 

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme