Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi ja Viro käynnistivät suhdeselvityksen

Jaa

Suomi ja Viro ovat käynnistäneet selvityksen maiden suhteiden tulevaisuudesta ja uusista yhteistyömahdollisuuksista. Selvityshenkilöinä ovat aloittaneet entiset ministerit Anne-Mari Virolainen ja Jaak Aaviksoo, joita tukevat molempien maiden ulkopoliittiset instituutit. Pääministerit Sanna Marin ja Kaja Kallas ilmoittivat selvityksen laatimisesta tapaamisessaan Helsingissä 19.2.2021.

Suhdeselvitys käynnistettiin Suomen ja Viron välisellä videoyhteydellä maanantaina 8.3.2021. Tilaisuudessa esiintyivät ulkoministerit Pekka Haavisto ja Eva-Maria Liimets, selvityshenkilöt Anne-Mari Virolainen ja Jaak Aaviksoo sekä ulkopoliittisten instituuttien edustajat molemmista maista.

”Viime vuonna juhlimme Viron kanssa diplomaattisuhteidemme 100-vuotisjuhlia. Nyt on hyvä hetki pohtia ennakkoluulottomasti, mitä kaikkea voisimme tehdä yhdessä tulevaisuudessa”, ministeri Haavisto painottaa.

Raportti valmistuu noin vuoden kuluttua.

Lisätietoja:

ulkoministerin erityisavustaja Jeri Aalto, puh. 050 472 0725 ja maavastuuvirkamies Anu Korppi +358 295 351 481. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme