Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi toimii vuonna 2021 Freedom Online Coalitionin puheenjohtajana

Jaa

Freedom Online Coalition (FOC) on merkittävin vapaata, avointa ja turvallista internetiä edistävä hallitusten välinen järjestö. Suomi toimii järjestön puheenjohtajana vuonna 2021.

Laaja ja yhdenvertainen pääsy sähköisiin tietoverkkoihin on sekä demokraattisen että taloudellisen kehityksen avaintekijöitä. Merkittävällä osalla maapallon väestöä ei kuitenkaan ole pääsyä internetiin. Digitaalisten kuilujen vähentämisellä voidaan samalla vahvistaa sekä avointa internetiä että ihmisten demokraattista osallistumista.

Suomen yhtenä puheenjohtajuuskauden painopisteenä on tukea avoimen internetin toimintamahdollisuuksia osana kestävää kehitystä erityisesti Afrikassa.

Ulkoministeriö järjestää yhteistyössä Finnish Internet Forumin (FIF) kanssa kansainvälisenä ihmisoikeuksien päivänä to 10.12. klo 14:00-15:30 virtuaaliseminaarin Vapaa, avoin ja turvallinen internet kaikille? liittyen puheenjohtajakauden aloitukseen.

Tilaisuudessa keskustellaan yhdenvertaisesta pääsystä internetiin ja kuullaan Suomen Freedom Online Coalition -puheenjohtajuuskauden painopisteistä. Lisätietoa tilaisuuden puhujista sekä ohjelmasta löytyy ulkoministeriön verkkosivuilta. Tilaisuus on suomenkielinen.

Tilaisuutta voi seurata FIF:n verkkosivuilla (linkki toimii vasta lähetyspäivänä).

Tämän lisäksi keskiviikkona 16.12. 2020 klo 10-13 järjestettävässä seminaarissa Digital dilemma – Expert panel on what do we really know about internet addiction and other threats to children? keskustellaan internetin ja digitaalisten laitteiden aiheuttamasta riippuvuudesta ja sen vaikutuksista erityisesti lapsiin.

Tilaisuus on englanninkielinen ja se järjestetään yhteistyössä Finnish Internet Forumin sekä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Lisätietoa tapahtumasta on saatavilla ulkoministeriön verkkosivuilta.

Tilaisuutta voi seurata FIF:n verkkosivuilla (linkki toimii vasta lähetyspäivänä).

Lisätietoja: kaupallinen sihteeri Juuso Moisander, puh. 0295 350 709.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme