Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi tukee kansalaisjärjestöjen humanitaarista työtä koronapandemiaan vastaamiseksi

Jaa

Suomi myöntää 3,1 miljoonaa euroa suomalaisten kansalaisjärjestöjen hankkeisiin, joiden avulla vastataan koronaviruspandemian aiheuttamiin humanitaarisiin tarpeisiin. Pandemia on syventänyt olemassa olevia humanitaarisia kriisejä ja ajanut kokonaan uusia alueita ja ihmisryhmiä hätäavun varaan.

”Kansalaisjärjestöillä on tärkeä rooli humanitaarisessa avustustyössä. Koronaviruspandemia on entisestään korostanut niiden merkitystä”, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

"Kansalaisjärjestöt tuntevat paikallisen toimintaympäristön hyvin. Ne pystyvät nopeasti ja tehokkaasti muokkaamaan käynnissä olevia hankkeitaan niin, että ne lievittävät myös pandemian aiheuttamaa hätää ja kärsimystä."

Ulkoministeriön nyt myöntämän rahoituksen avulla suomalaisjärjestöt ja niiden paikalliset kumppanit muun muassa jakavat tietoa koronavirustartuntojen ehkäisemisestä, parantavat puhtaan veden saatavuutta, tarjoavat hoitoa koronapotilaille, vahvistavat yhteisöjen ruokaturvaa sekä tukevat peruskoulujen turvallista uudelleen avaamista. Hankkeista hyötyy yli 200 000 ihmistä Jemenissä, Ugandassa, Keniassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Zimbabwessa.

Rahoitus ohjataan Fida Internationalille, Kirkon Ulkomaanavulle, Pelastakaa Lapsille, Plan Suomelle, Suomen Punaiselle Ristille ja Suomen World Visionille. Järjestöt ovat ulkoministeriön vakiintuneita kumppaneita humanitaarisessa avustustyössä. Ulkoministeriö on tukenut järjestöjen työtä aiemmin tänä vuonna 10 miljoonalla eurolla.

Lisätietoja:

Vt. yksikön päällikkö Pilvi Taipale, ulkoministeriön humanitaarisen avun ja politiikan yksikkö, puh. +358 50 563 9424.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme