Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi tukee korkeakoulutuksen digitalisaatiota kehittyvissä maissa

Jaa

Ulkoministeriö on myöntänyt HEI ICI -ohjelman hankerahoitukset vuosille 2020–2024. Neljän vuoden aikana ohjelma tukee suomalaisten ja kehittyvien maiden korkeakoulujen välisiä yhteistyöhankkeita 11,2 miljoonalla eurolla.

Ulkoministeriö on myöntänyt 11,2 miljoonaa euroa 4-vuotisille korkeakoulukumppanuuksille, joissa kehitetään globaalin etelän korkeakoulujen etäopetuksen kapasiteettia ja tuetaan opiskelijoiden laajempaa pääsyä korkeakoulutukseen.

HEI ICI -ohjelman (Higher Education Institutions Institutional Cooperation Instrument) yksi painopiste on etäopetuksen kehittäminen. Tämä on erityisen ajankohtainen myös koronan aikaisessa maailmassa ja se tukee kehittyvien maiden korkeakouluja uudessa toimintaympäristössä. 

Rahoitettavissa hankkeissa rakennetaan digitaalisia oppimisympäristöjä, vahvistetaan opettajien digiopetuksen pedagogista kapasiteettia, etäopiskelun alustoja, IT-taitoja sekä korkeakoulujen työelämäyhteyksiä.

HEI ICI ohjelman hakukierroksella jätettiin 67 hakemusta, joista yhdeksän valittiin rahoitettaviksi. Hankkeiden teemat ovat globaalin oppimisen kriisin ratkaiseminen, ilmastonmuutoksen hillitseminen ja siihen sopeutuminen sekä innovaatioiden kehittäminen ja työllisyyden parantaminen.

Hankerahoitusta myönnettiin kahdeksaan Suomen kahdenväliseen kehitysyhteistyön kumppanimaahan maahan Aasiassa ja Afrikassa. Kumppanimaiden korkeakouluina on mukana sekä pääkaupunkiseudun korkeakouluja että maakuntien pienempiä korkeakouluja. Kumppanuuksissa tuetaan myös temaattista verkostoitumista Suomessa, koska hankkeissa tehdään yhteistyötä ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen välillä. Lisäksi monitoimijayhteistyö painottuu ohjelman hankkeissa.

Korkeakoulujen lisäksi hankkeissa on mukana kansalaisjärjestöjä, opetusministeriöitä, muita viranomaistahoja sekä yrityskumppaneita Suomesta ja kumppanimaista.

HEI ICI ohjelmaa rahoitetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroista ja hallinnoidaan Opetushallituksessa.

HEI ICI –ohjelmassa hankerahoitusta saaneet hankkeet 

Lisätietoja:

Pekka Seppälä, kehityspolitiikan neuvonantaja, puh. +358 295 350 999

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme