Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi tukee miljoonalla eurolla kehitysmaiden kansainvälistä kauppaa

Jaa

Suomi tukee Maailman kauppajärjestön (WTO) teknisen avun rahastoja hiukan yli miljoonalla eurolla vuosina 2021-2022 kehitysmaiden kauppakapasiteetin vahvistamiseksi. Sopimus vahvistettiin 10. kesäkuuta Genevessä.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari toteaa, että kehitysmaiden osallistuminen sääntöpohjaiseen kauppajärjestelmään ja kyky käydä täysipainoisesti kansainvälistä kauppaa on myös Suomen etu.

”Kaupan merkitys köyhyyden vähentämiselle ja taloudelliselle kehitykselle on kiistaton ja entistä suurempi pandemian jälkeisessä maailmassa. Suomen tuen avulla kehitysmaiden kyky hyödyntää kaupan globaalia sääntöjärjestelmää ja osallistua kansainväliseen kauppaan vahvistuu”, ministeri Skinnari sanoo.

Suomi tukee kolmea rahastoa. WTO:n DDAGTF-rahasto (Doha Development Agenda Global Trust Fund) tukee kehitysmaiden kauppapoliitikkojen ja -virkamiesten koulutusta. Toiminta vahvistaa kehitysmaiden mahdollisuuksia neuvotella, toimeenpanna ja hyödyntää WTO-sopimuksia. STDF (Standards and Trade Development Facility) tukee puolestaan kehitysmaiden osaamista terveys- ja kasvinsuojelumääräyksissä sekä auttaa parantamaan vientituotteiden turvallisuutta ja laatua. LDC-MC12-rahasto (WTO Trust Fund for the Participation of Least Developed Countries at the 12th Ministerial Conference) tukee köyhimpien kehitysmaiden ministereiden mahdollisuuksia osallistua WTO:n 12. ministerikonferenssiin.

Lisätietoja: kaupallinen neuvos Mika Vehnämäki, puh. 040 739 3814
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme