Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi tukee YK:n rauhanrakennusrahastoa

Jaa

Rauhanrakennusrahaston tukeminen osoittaa Suomen pitkäaikaista sitoutumista ja yhteistyötä YK:n kanssa konfliktien ehkäisyssä, rauhanvälityksessä ja rauhanrakentamisessa.

Suomi on liittynyt uudelleen YK:n rauhanrakennusrahaston tukijoihin kolmen miljoonan euron rahoitusosuudella vuonna 2020. Rauhanrakennusrahaston tukeminen osoittaa Suomen pitkäaikaista sitoutumista ja yhteistyötä YK:n kanssa konfliktien ehkäisyssä, rauhanvälityksessä ja rauhanrakentamisessa.

YK:n 75-juhlavuonna konfliktinehkäisy ja rauhan ylläpitäminen ovat entistäkin tärkeämpiä. Rauhanrakennusrahasto on YK:n keskeinen instrumentti agenda 2030:n mukaisen yhteiskuntien rauhanomaisen, oikeudenmukaisen ja osallistavan kehityksen edistämiseksi.

Suomi pitää tärkeänä rahaston painopisteenä naisten, nuorten ja syrjäytyneiden osallistumista rauhanrakentamiseen.

Suomi oli rauhanrakennusrahaston ensimmäisiä rahoittajia sen perustamisesta lähtien vuonna 2006.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Eeva-Liisa Myllymäki, YK- ja yleisten globaaliasioiden yksikkö, puh. +358 295 351 901

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Vahva tuki Afganistanille vuoden 2020 apukonferenssissa24.11.2020 21:00:26 EETTiedote

Genevestä käsin 23.-24. marraskuuta pidetyssä virtuaalisessa Afganistan-apukonferenssissa kansainvälinen yhteisö vahvisti sitoutumisensa Afganistanin tukemiselle vuosille 2021–2024. Kumppanimaiden rahoituslupaus tulevan neljän vuoden jakson ensimmäiselle vuodelle on 3,3 miljardia dollaria. Yhteisesti linjatut kehitystavoitteet sekä konferenssissa hyväksytty poliittinen julistus pyrkivät viemään Afganistania kohti kestävää rauhaa, vakautta ja hyvinvointia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme