Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi valmistelee suurlähetystön avaamista Manilaan

Jaa

Suomi valmistelee suurlähetystönsä uudelleen avaamista Manilaan, Filippiineille. Suomella oli Manilassa suurlähetystö vuoteen 2012, jolloin se jouduttiin ulkoasiainhallinnon määrärahaleikkausten vuoksi sulkemaan. Suomi on tämän jälkeen hoitanut suhteitaan Filippiineihin Malesiasta käsin. Manilassa on toiminut konsulipalvelupiste.

Suomen ulkoministeriön tavoitteena on kohdentaa voimavaroja maihin, joiden poliittinen ja taloudellinen merkitys Suomelle kasvaa. Manilan suurlähetystö on tarkoitus avata syksyllä 2020. Ulkoministeriö vastaa näin kansalaisilta ja yrityksiltä tulleeseen palautteeseen ja parantaa merkittävästi palvelutarjontaa alueella. Filippiinit on yksi suurimmista valtioista, joissa Suomella ei ole tällä hetkellä omaa suurlähetystöä. Suurin osa EU:n jäsenmaista ja kolme Pohjoismaata ovat jo edustettuina Manilassa.

Tarvetta palauttaa suurlähetystö Manilaan ovat lisänneet Aasian kasvava merkitys maailmanpolitiikassa ja -taloudessa, Filippiinien keskeinen asema Itä- ja Kaakkois-Aasian sekä Tyynenmeren turvallisuuskysymyksissä samoin kuin Suomen kaupallisten etujen, vientipotentiaalin, konsulipalvelujen ja matkailun lisääntyminen maidemme välillä. Filippiineillä matkustavien ja asuvien suomalaisten määrä on ollut vuosia kasvussa. Myös suomalaisyritykset rekrytoivat yhä enemmän koulutettuja työntekijöitä Filippiineiltä.

Suomen ja Filippiinien väliset suhteet ovat hyvät ja suurlähetystön avaamisen uskotaan tiivistävän niitä edelleen. Diplomaattisuhteet maiden välillä solmittiin vuonna 1955.

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Pekka Puustinen, puh. +358 295 350 228, Amerikan ja Aasian osaston apulaisosastopäällikkö Pekka Kaihilahti, puh. +358 295 350 306, Itäisen Aasian ja Oseanian yksikön päällikkö Sami Leino, puh. +358 295 351 764.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Foreign Minister Haavisto to attend a nuclear disarmament meeting in Berlin23.2.2020 11:29:17 EETPress release

On 25 February, Minister for Foreign Affairs Pekka Haavisto will travel to Berlin to attend the Second Ministerial Meeting of the Stockholm Initiative on Nuclear Disarmament and the Nuclear Non-Proliferation Treaty (NPT), hosted by the German Minister of Foreign Affairs. During the visit, Foreign Minister Haavisto will have a separate meeting with Germany’s Minister of Foreign Affairs Heiko Maas.

UM: Ulkoministeri Haavisto Berliiniin ydinaseriisuntakokoukseen23.2.2020 11:27:54 EETTiedote

Ulkoministeri Pekka Haavisto matkustaa 25. helmikuuta Berliiniin, jossa hän osallistuu Saksan ulkoministerin isännöimään ydinsulkusopimusta ja ydinaseriisuntaa käsittelevään ministerikokoukseen (Second Ministerial Meeting of the Stockholm Initiative on Nuclear Disarmament and the Nuclear Non-Proliferation Treaty). Ulkoministeri Haavistolla on Berliinissä myös erillistapaaminen Saksan ulkoministerin Heiko Maasin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme