Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suurlähettiläs Tuula Yrjölä aloittaa Etyjin johtotehtävässä vuoden 2020 alussa

Jaa

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin pääsihteeri Thomas Greminger on nimittänyt suurlähettiläs Tuula Yrjölän Etyjin konfliktinestokeskuksen päälliköksi ja pääsihteerin sijaiseksi vuoden 2020 alusta lähtien. Kyseessä on merkittävä tehtävä Wienissä sijaitsevassa Etyj-sihteeristössä.

Konfliktinestokeskus ja sen johtaja vastaavat Etyjin 16 kenttäoperaatiosta sekä järjestön poliittis-sotilaallisen ulottuvuuden toiminnoista. Keskus koordinoi Etyjin konfliktisyklityökalujen kehittämistä ja käyttöä Etyj-alueella, ml. varhaisvaroitusmekanismia sekä Etyjin rauhanvälitys- ja dialogityötä.

Suurlähettiläs Tuula Yrjölä on kokenut diplomaatti, joka toimii tällä hetkellä teemajohtajana ulkoministeriössä. Yrjölä toimi Etyjin Tadzhikistanin toimiston päällikkönä vuosina 2016-18 ja tätä ennen mm. Suomen suurlähettiläänä Egyptissä.

”On suuri kunnia, mutta myös suuri haaste, ottaa tehtävä vastaan.” Yrjölä toteaa. ”Etyjin merkitys Euroopan ja sen lähinaapuruston vakauttajana sekä vuoropuhelun mahdollistajana on keskeinen. Suomalaisena haluan tuoda järjestöön sitä hyvää suomalaista asennetta ja osaamista, jolla olemme kunnostautuneet kautta aikojen oman maamme rakentamisessa ja maailmalla kriisinhallinnassa. Olen myös iloinen, että ensimmäisenä tehtävään valittuna naisena voin myös vahvistaa Etyjin ja kansainvälisen kriisinhallinnan kannalta niin tärkeää pyrkimystä sukupuolten tasa-arvon toteutumiseen.”

57 osallistujamaan muodostama Etyj on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan maiden lisäksi Etyjiin osallistuvat muun muassa Yhdysvallat ja Kanada sekä Keski-Aasian maat. Etyj pohjautuu vuonna 1975 Helsingissä järjestetylle Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssille (ETYK) ja Helsingin loppuasiakirjaan kirjatuille periaatteille. Etyj-sitoumuksilla on Euroopan turvallisuuden ja vakauden kannalta tärkeä rooli.

Lisätietoja: vastuuvirkamies Elina Dakash, turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikkö, puh. 029 535 0401

Avainsanat

Kuvat

Suurlähettiläs Tuula Yrjölä
Suurlähettiläs Tuula Yrjölä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme