UM: This is FINLAND Magazine 2021–2022: suomalainen ratkaisukeskeisyys toimii myös poikkeusaikoina
Kansainväliselle yleisölle suunnattu, Suomen vahvuuksia esittelevä This is FINLAND Magazine on ilmestynyt. Tämän vuoden numerossa painotetaan suomalaista teknologista osaamista ja digitalisaatiota. Lehti pureutuu myös hiilineutraaliuden tavoitteeseemme ja suomalaiseen yhteiskuntaan maailmanlaajuisen pandemian aikana ja sen jälkeen.
”Myös poikkeuksellisina aikoina on tärkeää nostaa esille Suomelle tärkeitä teemoja ja kertoa, mitä Suomi voi tarjota muulle maailmalle. Suomalaiset ratkaisut herättävät valtavaa kansainvälistä kiinnostusta, kuten Helsinki-Vantaan koronakoirat viime syyskuussa todistivat. Tässä ajassa puhutaan yhä enemmän vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Suomella on runsaasti tarjottavaa ilmastoratkaisuissa ja digitalisaatiossa”, sanoo maakuvayksikön päällikkö Laura Kamras.
Digitalisaatio ja ilmastoratkaisut pääteemat
Suomi pyrkii olemaan hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä, mikä on yksi teollistuneiden maiden kunnianhimoisimmista tavoitteista. Sitran vanhempi asiantuntija Oras Tynkkynen kertoo lehdessä, että Suomen on muun muassa muutettava energiaverotustaan ja vähennettävä fossiilisten polttoaineiden käyttöä, edistettävä kiertotaloutta ja mentävä kohti ilmastoystävällistä ruokapolitiikkaa. ”Jos halutaan, että koko maa on hiilineutraali, on toimittava jokaisella yhteiskunnan alueella, kuten Suomessa toimitaankin”, sanoo Tynkkynen. Lehti nostaa esiin myös kaupunkien ja kuntien merkittävän roolin ilmastoratkaisujen tekemisessä esitellen Lahden ja Turun suunnitelmia.
Suomalaiset sopeutuivat verraten nopeasti pandemiavuoden aikana etätyöhön ja -opetukseen. ”Miten tästä selvitään?” -kysymys vaihtui pian ”näin tämä toimii” -asenteeksi ympäri Suomen, kun digitalisaatio tuli osaksi arkea kouluissa ja kodeissa. Kun koville joutunut kulttuuriala joutui sulkemaan oviaan liveyleisöiltä, laitettiin pian pystyyn verkossa saavutettavia kierroksia museoihin ja esityksiä striimattiin kotisohville. Lehti listaa verkon kautta saavutettavia kohteita, tapahtumia ja tallenteita, joihin tutustumalla saa laajan kuvan kulttuuristamme aikana, jolloin matkustaminen on rajoitettua.
Terveysteknologia ja suomalainen arki kiinnostavat
Korkeatasoinen osaaminen ja uusien älykkäiden ratkaisujen löytäminen ovat nostaneet suomalaisen terveysteknologian maailman kärkeen. Terveysteknologia onkin koko ajan kasvava vientiteollisuuden ala. Itsensä mittaamisen laitteet, erilaiset etäpalvelut ja digitaaliset alustat ovat lehden esimerkkejä osaamisestamme.
Myös suomalainen arki kiinnostaa kansainvälisesti. Aalto-yliopiston tutkija, filosofi Frank Martela analysoi YK:n onnellisuusraportin tuloksia ja suomalaisten onnellisuutta. Martelan mukaan suomalaisten onnellisuuden kivijalkana ovat sujuva arki ja toimiva yhteiskunta. Suomessa luotetaan ihmisiin ja instituutioihin. Lehteen haastatellut kansalaiset todistavat samaa: luonto, toimiva yhteiskunta ja mahdollisuus tehdä asioita, jotka itseä kiinnostavat, ovat eväitä hyvään elämään.
Kansainväliselle lukijakunnalle suunnattu julkaisu tarjoaa inspiroivia näkökulmia suomalaiseen osaamiseen, liiketoimintaympäristöön, innovaatioihin ja elämäntapaan osana Suomen maakuvatyötä. Lehti on jaossa globaalisti toimitusneuvoston jakelukanavia hyödyntäen ja se julkaistaan maaliskuussa myös saksaksi, ranskaksi, espanjaksi, kiinaksi ja venäjäksi. This is FINLAND Magazinea julkaisevat ulkoministeriö, Business Finland ja Sitra. Lehden tuotannosta vastaa Otavamedia OMA.
Lisätietoja:
Laura Kamras, maakuvayksikön päällikkö, ulkoministeriö, puh. +358 295 351 558
Mika Hammarén, tiedottaja, päätoimittaja, ulkoministeriö, puh. +358 295 351 316
Hetta Huittinen, Head of International Media and PR, Business Finland, puh. +358 400 339 597
James O’Sullivan, toimituspäällikkö, Good News from Finland, Business Finland, puh. +358 40 544 5922
Sari Tuori, viestintäpäällikkö, Sitra, puh. +358 294 618 241
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.
Avainsanat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto
0295 350 000http://um.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
MFA: The exceptional circumstances of 2020 showed in consular assistance22.2.2021 15:37:03 EET | Press release
In 2020, the Unit for Consular Assistance provided nearly twice as much guidance compared to the previous year. In the spring, during the early stages of the coronavirus pandemic, personal guidance and advice were given to tens of thousands of travellers stranded abroad. Thousands of travellers were assisted in returning to Finland after air traffic ground to a sudden halt.
UM: Det exceptionella året 2020 syns i statistiken över det konsulära biståndet22.2.2021 15:34:40 EET | Tiedote
År 2020 tillhandahöll utrikesförvaltningen nästan dubbelt så mycket konsulär rådgivning som året innan. I början av coronapandemin, under vårens mest brådskande veckor, fick tiotusentals utlandsresenärer personliga anvisningar och råd. Tusentals resenärer fick hjälp med att återvända till Finland efter att flygtrafiken plötsligt drogs in.
UM: Poikkeusvuosi 2020 näkyi konsuliavustamisessa22.2.2021 15:32:33 EET | Tiedote
Ulkoasiainhallinnon konsuliasioiden neuvontaa annettiin vuonna 2020 lähes kaksinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna. Keväällä koronaviruspandemian alkuvaiheessa kymmenille tuhansille ulkomailla olleille matkailijoille annettiin henkilökohtaisia ohjeita ja neuvoja. Tuhansia matkailijoita avustettiin palaamaan Suomeen lentoliikenteen keskeydyttyä yllättäen.
UM: Civilsamhällesorganisationer med utrikes- och säkerhetspolitisk verksamhet har beviljats statsunderstöd för 202122.2.2021 12:10:50 EET | Tiedote
Utrikesministeriet har beviljat totalt 1 126 000 euro i statsunderstöd till fjorton organisationer som är verksamma inom utrikes- och säkerhetspolitiken.
MFA: Discretionary government grants to civil society organisations operating in the field of foreign and security policy, awarded for 202122.2.2021 12:09:30 EET | Press release
The Ministry for Foreign Affairs has granted EUR 1 026 000 in discretionary government grants to 14 civil society organisations (CSOs) operating in the field of foreign and security policy.
UM: Valtionavustukset ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla toimiville kansalaisjärjestöille vuodelle 2021 myönnetty22.2.2021 12:08:27 EET | Tiedote
Ulkoministeriö on myöntänyt yhteensä 1 126 000 euroa valtionavustusta kaikkiaan neljälletoista ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla toimivalle järjestölle.
MFA: Discretionary government grants for civil society organisations’ Europe information in 202122.2.2021 12:00:00 EET | Press release
The Ministry for Foreign Affairs has granted EUR 445,000 in discretionary government grants to civil society organisations’ (CSOs) Europe information. Grants were given to 21 CSOs and 23 projects.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme