Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Timo Sysiö pressattaché i Peking

Dela

Utrikesministeriet har utnämnt Timo Sysiö till pressattaché vid Finlands ambassad i Peking. Befattningen är treårig och Sysiö börjar den 1 augusti 2021.

Timo Sysiö. Foto: Kae Yuan
Timo Sysiö. Foto: Kae Yuan

Sysiö arbetar för närvarande vid Finlands ambassad i Ankara med ansvar för kommunikation, Finlandsbilden och samordningen av Team Finland. Sysiö har över tio års studie- och arbetserfarenhet från Öst - och Sydostasien. Han var till exempel evenemangskoordinator i Singapore 2017 för projektet Finland 100 år och har arbetat som inresetjänsteman vid ambassaden i Peking. Sysiö är filosofie magister från University of Hong Kong.

”Jag ser fram emot att få utnyttja mitt kunnande i en region som ligger mig nära om hjärtat. Mitt mål är att som en del av Kinas starka Team Finland-nätverk öka vår synlighet särskilt inom de delområden som påverkar Finlands ekonomi och samhälle”, säger Sysiö.

Pressattachén ansvarar för kommunikationen och Finlandsbilden vid ambassaden. Pressattachén deltar i Team Finland-nätverkets verksamhet och samarbetar också tätt med Finlands generalkonsulat i Hongkong och Shanghai.

För mera information: Johanna Kotkajärvi, biträdande avdelningschef vid kommunikationsavdelningen, tfn 0295 351 351, och Timo Sysiö, tfn +90 533 743 7738

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Bilder

Timo Sysiö. Foto: Kae Yuan
Timo Sysiö. Foto: Kae Yuan
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum