Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoasianneuvoston ylimääräinen kokous käsittelee Irakia ja alueellista tilannetta

Jaa

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu Brysselissä 10. tammikuuta. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Pekka Haavisto. Kokouksen aiheena on Irakin tilanne ja mahdollisuudet jännitteiden vähentämiseen alueella. Lisäksi keskustellaan Libyan ajankohtaisesta tilanteesta.

Ylimääräinen ulkoasiainneuvosto kokoontuu keskustelemaan Irakin ja lähialueen tilanteesta sekä mahdollisuuksista jännitteiden vähentämiseen alueella.

Suomi tuomitsee kriisinhallintajoukkoihin kohdistuneen iskun ja pitää tärkeänä, että se ei toistu. Suomi pitää ensisijaisena, että jännitteitä vähennetään kaikin mahdollisin keinoin ja keskusteluyhteyksiä osapuolten välillä pyritään avaamaan. EU:n tulisi toimia tässä asiassa läheisessä yhteistyössä niiden alueen maiden sekä muiden maiden kanssa, jotka voivat toimia välittäjinä.

Lisäksi ylimääräisessä ulkoasiainneuvostossa käsitellään Libyan tilannetta, josta keskustellaan YK:n pääsihteerin erityisedustajan Ghassan Salamén kanssa.

Lisätietoja: ulkoministeri Haaviston diplomaattiavustaja Katja Kalamäki, puh. +358 50 511 1518, ja Eurooppa-kirjeenvaihtaja Matti Nissinen, puh. +358 295 351 780

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme