Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Virolainen OECD:n ministerikokoukseen Pariisiin – aiheena digitalisaatio

Jaa

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n ministerikokous järjestetään Pariisissa 22.-23.5.2019. Kokouksessa Suomea edustaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Ministerikokouksen pääteema on digitalisaatio. Tarkastelunäkökulmina ovat mm. digitaalisuus innovaatioiden ja kasvun mahdollistajana, kilpailun toimivuus, digitalisuuteen liittyvä turvallisuus, yksityisyyden suoja, datan hallinnointiin liittyvät haasteet sekä työn muutos ja koulutuksen merkitys digimurroksessa.

“Digitalisaatio muokkaa talouksia ja yhteiskuntia lähivuosikymmeninä perustavanlaatuisella tavalla. Suomen on tärkeä olla kärkijoukoissa hyödyntämässä digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia. OECD-tutkimukset tarjoavat ensiluokkaista tukea kotimaiseen päätöksentekoon”, ministeri Anne-Mari Virolainen toteaa.

Ministeri Virolainen osallistuu myös keskusteluihin, joiden aiheena on digitaalinen kauppa, sen osallistavuus ja avoimuus, sekä globaalin kauppajärjestelmän haasteet yleisemmin. “Nykyisessä maailmantalouden tilanteessa on tärkeää käydä keskusteluja kansainvälisen kaupan säännöistä ja tilasta OECD:n kaltaisella tiedon jakamiseen perustuvalla ei-neuvottelevalla foorumilla”.

Kokouksessa allekirjoitetaan OECD:n suositukset luotettavan tekoälyn suuntaviivoiksi. OECD julkistaa myös vuosittaisen katsauksensa maailmantalouden kehityksen näkymistä. Lisäksi OECD:n pääsihteeri esittelee ministereille näkemyksensä järjestön strategisiksi suuntaviivoiksi. OECD-jäsenmaiden sisäisessä hallintoistunnossa keskustellaan järjestön visioista ja tulevasta suunnasta.

Ministerikokousta edeltää 20.-21.5. pidettävä OECD Forum 2019, joka kokoaa yhteen liike-elämän, kansalaisyhteiskunnan, tutkijayhteisön ja median edustajia ympäri maailmaa.

Lisätietoja ministerikokouksesta löytyy osoitteesta http://www.oecd.org/ sekä Twitterissä (#OECDweek). Avoimen Forum 2019 -tapahtuman keskusteluihin on mahdollista osallistua OECD Forum Networkissa osoitteessa https://www.oecd-forum.org/ sekä Twitterissä (#OECDForum).

Lisätietoja: ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja Tuuli-Maaria Aalto, puh. 040 352 0463, kaupallinen neuvos Antti Eskola, työ- ja elinkeinoministeriö, puh. 050 369 7612 ja kaupallinen neuvos Johanna Ala-Nikkola, ulkoministeriö, puh. 040 847 2178.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi ja työ- ja elinkeinoministeriön sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@tem.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Utrikesministeriet utredde: majoriteten av ryssarna positivt inställda till Finland12.9.2019 12:00:00 EESTTiedote

Finlands ambassad i Moskva och generalkonsulat i Sankt Petersburg lät sommaren 2019 göra en undersökning för att utreda ryssarnas föreställningar om Finland. Undersökningen har utförts av bolaget Levada Market Research och totalt 1 600 personer från olika delar av Ryssland har svarat på enkäten. Den aktuella undersökningen är den andra som gjorts, då en motsvarande undersökning gjordes sommaren 2017. I år utfördes också en separat undersökning i Sankt Petersburg och Leningrad oblast.

UM: Ulkoministeriö selvitti: Valtaosa venäläisistä suhtautuu Suomeen myönteisesti12.9.2019 12:00:00 EESTTiedote

Suomen Moskovan-suurlähetystö ja Pietarin pääkonsulaatti teettivät kesällä 2019 tutkimuksen, jossa selvitettiin venäläisten mielikuvia Suomesta. Kyselyn toteutti tutkimusyhtiö Levada Market Research ja siihen vastasi yhteensä 1 600 henkilöä eri puolilta Venäjää. Tutkimus tehtiin nyt toista kertaa – edellisen kerran se toteutettiin kesällä 2017. Tänä vuonna tutkimus toteutettiin erilliskyselynä myös Pietarissa ja Pietaria ympäröivällä Leningradin alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme