Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto EU:n arktiseen foorumiin Brysseliin

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu 10.11. Brysselissä järjestettävään EU:n arktiseen foorumiin.

“EU:n arktisena jäsenmaana Suomi on määrätietoisesti pyrkinyt edistämään alueen painoarvoa EU:ssa, sillä arktinen alue ei ole tärkeä ainoastaan Suomelle vaan koko Euroopalle ja koko maapallolle”, ulkoministeri Haavisto sanoo.

Järjestyksessä neljäs EU:n arktinen foorumi kokoaa yhteen keskeisiä arktisia toimijoita ja sidosryhmiä arvioimaan alueen viimeaikaista kehitystä ja keskustelemaan tulevaisuuden haasteista. EU julkaisi vastikään uuden arktisen politiikan strategian, jossa se vahvistaa sitoutumista vihreämmän, vakaamman ja vauraamman arktisen alueen luomiseksi. Foorumin yhteydessä jatketaan myös EU:n alkuperäiskansavuoropuhelua.

Tapahtuman avaavat EU:n ulkoasiainedustaja Josep Borrell ja komissaari Virginijus Sinkevičius. Ulkoministeri Haavisto osallistuu foorumissa korkean tason paneeliin, joka käsittelee kansainvälistä yhteistyötä arktisella alueella. Paneelikeskustelun tavoitteena on keskustella keinoista, joilla ylläpidetään arktisen alueen turvallisuutta, vakautta, hyvinvointia ja elinvoimaisuutta sekä varmistetaan, että alue säilyy matalan jännitteen ja rauhanomaisen monenkeskisen yhteistyön alueena.

Arktisen foorumin lisäksi ulkoministeri Haavisto tapaa Brysselissä muun muassa komissaarit Jutta Urpilaisen, Janez Lenarčičin, Ylva Johanssonin ja Olivér Várhelyin sekä EU:n ulkosuhdehallinnon pääsihteerin Stefano Sanninon.

Lisätietoja:

ulkoministerin diplomaattiavustaja Anu Konttinen puh. +358 295 350 323

arktinen ja antarktinen suurlähettiläs Petteri Vuorimäki puh. +358 295 350 458

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Funding allocated to Finnish civil society organisations for reducing poverty and inequality25.11.2021 19:01:27 EET | Press release

Programme-based support for Finnish civil society organisations (CSOs) is allocated for the implementation of Finland’s development policy objectives to eradicate extreme poverty, reduce inequality and promote human rights. The work is carried out in close cooperation with developing countries’ own CSOs. The Ministry for Foreign Affairs has granted approximately EUR 276 million for Finnish CSO’s multiannual development cooperation in 2022–2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme