Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto EU:n Arktiseen foorumiin Uumajaan

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu 3. lokakuuta Uumajassa Ruotsissa järjestettävään EU:n Arktiseen foorumiin, jonka Euroopan komissio ja Ruotsi järjestävät.

”EU:n puheenjohtajamaana Suomi on pyrkinyt pitämään arktista aluetta esillä EU-keskusteluissa ja on esittänyt EU:n vuoden 2016 arktisen tiedonannon päivittämistä paremmin vastaamaan arktisen alueen uusia haasteita ja aluetta kohtaan voimakkaasti lisääntynyttä kansainvälistä kiinnostusta”, ulkoministeri Pekka Haavisto sanoo.

EU:n arktinen foorumi perustuu huhtikuussa 2016 julkistetun EU:n arktisen tiedonannon toimeenpanoon. EU:n ensimmäinen korkean tason arktinen tapahtuma sekä sidosryhmäfoorumi järjestettiin Oulussa 15-16.6.2017, jolloin huomiota kiinnitettiin investointeihin, infrastruktuuriin, innovaatioihin, koulutukseen ja tutkimustoimintaan pohjoisilla alueilla sekä rahoitusyhteistyön ja koordinaation tehostaminen Euroopan pohjoisiin alueisiin liittyen. 

Foorumi kokoaa yhteen edustajia EU-toimielimistä, pohjoisista jäsen- ja ETA- valtioista sekä alue- ja paikallisviranomaisia Itä- ja Pohjois-Suomesta, Pohjois-Norjasta, Pohjois- ja Keski-Ruotsista ja saamelaisjärjestöistä. Foorumin yhteydessä jatketaan samalla myös EU:n alkuperäiskansavuoropuhelua.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki, puh. +358 295 350 466, arktinen ja antarktinen suurlähettiläs Petteri Vuorimäki puh. +358 295 350 458 sekä pohjoisen politiikan suurlähettiläs Harri Mäki-Reinikka +358 50 324 9962.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme