Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto keskusteli Venäjän ulkoministeri Lavrovin kanssa

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kävivät puhelinkeskustelun keskiviikkona 12. elokuuta 2020. Ministereiden keskustelujen aiheina olivat koronatilanteen lisäksi muun muassa Euroopan unionin ja Venäjän väliset kysymykset, Ukrainan konflikti, kansainvälinen arktinen yhteistyö sekä kansainväliset asevalvontakysymykset. Lisäksi ministerit keskustelivat Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä asioista ja alueellisista kysymyksistä.

”Vastaamisessa COVID-19 kriisiin, alueellinen ja rajat ylittävä yhteistyö kuten pohjoisen ulottuvuuden politiikka ja Barentsin euroarktinen neuvosto mm. terveyteen keskittyvine työryhmineen tarjoavat erinomaisia työkaluja. Totesimme yhteistyömahdollisuuden myös Venäjän Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskauden ja Suomen Barentsin alueneuvoston samanaikaisten puheenjohtajuuksien aikana. Talouden ja ympäristön yhdistäminen kohti matalahiilisyyttä on myös mahdollisuus arktisten alueiden kehittämisessä”, ulkoministeri Haavisto totesi.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki, puh. +358 50 478 2587 ja osastopäällikkö Maimo Henriksson, puh. +358 50 462 4207.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

 

 
What do you want to do ?
New mailCopy

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme