Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto NB8-ulkoministerikokoukseen Tallinnaan

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Tallinnassa 8.-9.9.2020 pidettävään Pohjoismaiden ja Baltian maiden keskinäisen yhteistyön NB8-ulkoministerikokoukseen.

Ulkoministerit keskustelevat ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä, kuten transatlanttisesta yhteistyöstä, YK-asioista, Venäjästä ja Kiinasta sekä ajankohtaisista Eurooppaa koskevista aiheista, kuten oikeusvaltiokehityksestä. Lisäksi keskustellaan mm. Valko-Venäjän ja Ukrainan tilanteesta, ilmastonmuutoksesta sekä energia- ja digitalisaatiokysymyksistä.

” Pohjoismaiden ja Baltian maiden keskinäinen yhteistyö on luontevaa ja meille tärkeää. NB8-maat ovat Suomelle läheinen yhteistyökumppani monella alalla. Ryhmän kesken on tärkeää käydä keskustelua ajankohtaisista globaaleista ja alueellisista kysymyksistä. Onnittelut myös kollegoilleni NB8-ryhmän 30. juhlavuoden johdosta” Haavisto sanoo.

Kokouksen puheenjohtajana toimii tänä vuonna NB8-yhteistyötä koordinoiva Viro. Maiden ulkoministerien kokouksia on järjestetty 1990-luvulta alkaen.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Jeri Aalto, puh. 050 472 0725 ja lähetystöneuvos Heli Lehto, puh. +358 295 350 165

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme