Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto osallistui Libanonia ja Beirutin räjähdyksiä koskeneeseen tukikonferenssiin

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistui 9.8.2020 Ranskan presidentti Macronin isännöimään Libanonia ja Beirutin 4.8.2020 tapahtuneita räjähdyksiä koskeneeseen tukikonferenssiin.

"Maanantaina tapahtunut räjähdys oli traaginen. Suomi teki välittömästi päätöksen humanitaarisen avun antamisesta Libanoniin sekä lähetti maahan asiantuntija-apua. Räjähdyksen aiheuttaman välittömän hädän lievittämisen ohella Libanonissa tulee kiinnittää huomiota poliittisen järjestelmän muutokseen. Demokratian vahvistaminen ja kansalaisten osallistaminen on välttämätöntä Libanonin pitkäaikaisten ongelmien korjaamiseksi. Tätä vaaditaan myös Libanonin laajoissa mielenosoituksissa. Suomi on tukenut Libanonin ja alueen rauhaa ja turvallisuutta myös pitkäaikaisen rauhanturvaosallistumisen kautta", toteaa ulkoministeri Pekka Haavisto.

Videokokonferenssina järjestettyyn tilaisuuteen osallistuivat mm. Libanonin presidentti Michel Aoun, YK:n hätäapukoordinaattori Mark Lowcock sekä useiden valtioiden ja kansainvälisten järjestöjen johtoa.

Kokouksessa vahvistettiin kansainvälisen yhteisön valmius tukea Libanonia Beirutissa 4.8. tapahtuneen räjähdyksen jälkeisessä tilanteessa. Samalla korostettiin tarvetta kansan ja poliittisten päättäjien väliselle vuoropuhelulle Libanonissa sekä tarvetta maan poliittisen ja taloudellisen järjestelmän syvälliselle uudistamiselle. 

Suomi osana kansainvälistä yhteisöä tukee Libanonia maan valtavissa lyhyen sekä pidemmän aikavälin haasteissa.

Lisätietoja: Erityisavustaja Jeri Aalto, puh. +358 50 472 0725

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme