Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto osallistuu EU:n itäisen kumppanuuden ulkoministerikokoukseen

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu 11. kesäkuuta videokokouksena järjestettävään EU:n itäisen kumppanuuden ulkoministerikokoukseen. Kokouksessa keskustellaan EU:n tuesta itäisen kumppanuuden maille koronapandemian aikana ja yhteistyön tulevista painopisteistä sekä valmistellaan 18. kesäkuuta järjestettävää itäisen kumppanuuden päämieskokousta.

Koronapandemia on tuonut esiin kumppanimaissa yhteiskunnallisia haavoittuvuuksia mm. terveydenhuollossa ja taloudessa. Useissa maissa työttömyys on kasvanut, BKT laskenut ja siirtotyöläisten rahalähetykset vähentyneet. Uudistusten jatkaminen on keskeistä maiden sosiaalisen ja taloudellisen toipumisenkin turvaamiseksi.  

”Suomi on korostanut erityisesti poliittisten ja oikeudellisten uudistusten merkitystä, mikä luo pohjaa yhteiskunnan vakaudelle, hyvälle hallinnolle ja kestävälle talouskehitykselle. Samalla on tärkeää varmistaa, että yhteistyö elää ajassa. Siksi on keskeistä, että jatkossa mm. ilmasto- ja ympäristökysymyksiin kiinnitetään myös itäisen kumppanuuden puitteissa enemmän huomioita. Näin vahvistetaan entisestään mm. nuorison ja kansalaisyhteiskunnan roolia yhteiskuntien kehityksessä”, ulkoministeri Pekka Haavisto toteaa.

Itäinen kumppanuus perustettiin Georgian sodan jälkeen vuonna 2009 edistämään vakautta, vaurautta ja turvallisuutta EU:n itäisessä naapurustossa. Kumppanimaat ovat Armenia, Azerbaidzhan, Georgia, Moldova, Ukraina ja Valko-Venäjä.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Otto Turtonen puh. 050 514 5811 sekä lähetystöneuvos Päivi Nevala puh. 0295 350 085, Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikkö.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Utrikesrådet sammanträder i Bryssel för att diskutera Latinamerika och relationen mellan EU och Turkiet10.7.2020 11:21:40 EESTTiedote

EU-ländernas utrikesministrar träffas fysiskt i Bryssel vid utrikesrådets möte den 13 juli 2020. Utrikesminister Pekka Haavisto företräder Finland vid mötet. Huvudteman för mötet är situationen i Latinamerika och Västindien samt relationen mellan EU och Turkiet. Andra aktuella teman som utrikesministrarna ska diskutera är situationen i Hongkong och fredsprocessen i Mellanöstern. Mötet är det första fysiska EU-mötet på ministernivå sedan coronepidemin bröt ut.

UM: Ulkoasianneuvosto koolla Brysselissä Latinalaisesta Amerikasta sekä EU:n ja Turkin suhteista10.7.2020 10:55:01 EESTTiedote

Euroopan unionin jäsenmaiden ulkoministerit tapaavat fyysisesti Brysselissä 13.7.2020 ulkoasianneuvoston kokouksessa. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Haavisto. Keskustelun pääaiheina ovat Latinalaisen Amerikan ja Karibian tilanne sekä EU:n ja Turkin suhteet. Ajankohtaisista aiheista keskustelussa ovat myös Hong Kongin tilanne ja Lähi-idän rauhanprosessi. Kokous on ensimmäinen EU:n ministeritason fyysinen kokous koronaepidemian puhkeamisen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme