Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto ulkoasiainneuvostoon Brysseliin

Jaa

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu Brysselissä 17. helmikuuta. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Pekka Haavisto. Kokouksen aiheina ovat EU:n ja Afrikan unionin väliset suhteet ja Libyan tilanne. Ulkoasiainneuvosto tapaa myös Intian ulkoministerin ja keskustelee EU:n ja Intian välisistä suhteista tulevaa huippukokousta silmällä pitäen.

Ulkoasianneuvostossa 17.2. ulkoministerit keskustelevat EU:n ja Afrikan Unionin välisistä suhteista ja EU:n tulevasta Afrikka-strategiasta. Suomen näkemyksen mukaan Afrikka on nostettava aidosti EU:n strategiseksi ja tasavertaiseksi kumppaniksi. Poliittisia ja taloudellisia suhteita on vahvistettava. EU:n Afrikka-strategian tulee keskittyä molempia osapuolia hyödyttävään yhteistyöhön.

Intian ulkoministeri Subrahmanyam Jaishankar on kutsuttu ulkoasiainneuvoston lounasvieraaksi keskustelemaan tulevasta EU:n ja Intian välisestä huippukokouksesta sekä muista ajankohtaisista kysymyksistä. Suomen näkemyksen mukaan EU:n ja Intian strategista kumppanuutta tulisi laajentaa uusille sektoreille, kuten ilmastokysymyksiin. Lisäksi yhteistyössä tulisi painottaa myös demokratia-, oikeusvaltio- ja ihmisoikeuskysymyksiä.

Ulkoasiainneuvostossa jatketaan myös keskustelua Libyan tilanteesta sekä Välimerellä toimivan EUNAVFOR MED Sophia -operaation kehittämisestä. Epävirallisella aamiaisella tavataan Albanian pääministeri Edi Rama.

Lisätietoja: ulkoministeri Haaviston erityisavustaja Joel Linnainmäki, puh. 050 478 2587 ja Eurooppa-kirjeenvaihtaja Matti Nissinen, puh. +358 295 351 780.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Valtioneuvoston periaatepäätös: kotiutuslentoja on mahdollista tukea24.3.2020 19:43:07 EETTiedote

Valtioneuvosto on koronaviruspandemian vuoksi tehnyt 24. maaliskuuta periaatepäätöksen, jonka pohjalta ulkoministeriö voi suunnitella kohtuuhintaisten kotiutuslentojen järjestämistä maista, joista matkailijoiden ei enää ole mahdollista palata Suomeen kaupallisilla yhteyksillä. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti kotiutuslentoja voidaan tukea enintään 4 000 000 eurolla.

UM: Suomen edustustot selvittivät: koulutus, yhdenvertaisuus ja Sanna Marin profiloivat Suomen näkyvyyttä ulkomaisessa mediassa vuonna 201923.3.2020 15:00:00 EETTiedote

Ulkoministeriön edustustoilta keräämä Suomi maailman mediassa -katsaus kertoo Suomen kansainvälisen medianäkyvyyden jatkuvan hyvällä tasolla. Loppuvuodesta hallituksen vaihtuminen ja Sanna Marinin nousu pääministeriksi herättivät poikkeuksellisen mediakiinnostuksen Suomea kohtaan. Aikaisempien vuosien tapaan muita keskeisiä Suomeen liitettyjä teemoja olivat koulutusjärjestelmä, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

UM: Finlands beskickningar utredde: utbildning, jämlikhet och Sanna Marin gjorde Finland synligt i utländska medier 201923.3.2020 15:00:00 EETTiedote

Översikten Finland i utländska medier, som utrikesministeriet sammanställt av material från Finlands ambassader och konsulat, visar att Finland fortfarande framställs i positiv dager i utländska medier. Regeringsskiftet och valet av Sanna Marin till statsminister i slutet av året väckte exceptionellt stor uppmärksamhet i medierna. I likhet med tidigare år förknippades även temana utbildning, jämställdhet och jämlikhet med Finland.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme