Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto vierailee Afganistanissa

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto on vierailulla Afganistanissa. Vierailun aikana ulkoministeri Haavisto tapaa Afganistanin hallituksen edustajia ja maan johtoa, Suomen kehitysyhteistyökumppaneita, kansalaisjärjestöjä sekä kansainvälisen yhteisön edustajia.

Ulkoministeri Haaviston matkan päätarkoituksena on keskustella Afganistanin rauhanprosessista, tulevasta kansainvälisestä apukonferenssista sekä kahdenvälisistä ja ajankohtaisista kysymyksistä. Suomi järjestää yhteistyössä Afganistanin hallituksen ja YK:n kanssa 23.-24.11.2020 Genevessä apukonferenssin, jonka tavoitteena on tukea Afganistanin tietä kohti kehitystä ja rauhaa.

Vakaa Afganistan on Suomen ja koko Euroopan intressi. Suomi on osallistunut Afganistanin vakauttamiseen ja kehittämiseen vuodesta 2002 lähtien sotilaallisen kriisinhallinnan, siviilikriisinhallinnan ja kehitysyhteistyön keinoin. Matkan yksityiskohdista tiedotetaan turvallisuussyistä matkan jälkeen.

Lisätietoja: Otto Turtonen, ulkoministerin erityisavustaja, puh. +358 50 514 5811 ja Matti Keppo, Afganistan-tiiminvetäjä, puh. +358 295 535 0778.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Vahva tuki Afganistanille vuoden 2020 apukonferenssissa24.11.2020 21:00:26 EETTiedote

Genevestä käsin 23.-24. marraskuuta pidetyssä virtuaalisessa Afganistan-apukonferenssissa kansainvälinen yhteisö vahvisti sitoutumisensa Afganistanin tukemiselle vuosille 2021–2024. Kumppanimaiden rahoituslupaus tulevan neljän vuoden jakson ensimmäiselle vuodelle on 3,3 miljardia dollaria. Yhteisesti linjatut kehitystavoitteet sekä konferenssissa hyväksytty poliittinen julistus pyrkivät viemään Afganistania kohti kestävää rauhaa, vakautta ja hyvinvointia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme