Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto vierailee Irakissa

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto on vierailulla Irakissa. Vierailun aikana ulkoministeri Haavisto tapaa maan johtoa ja avaa virallisesti Bagdadissa Suomen suurlähetystön, jonka toiminta käynnistyi uudelleen syksyllä 2019. Lisäksi hän tapaa suomalaisia kriisinhallintajoukkoja Irakissa (SKJI).

Irak on Euroopan naapurustoa ja geopoliittisesti tärkeä maa, jonka vakaus ja jälleenrakennuksen käynnistyminen ovat vahvasti Suomen ja koko EU:n intressissä. Terrorismin vastainen työ osana kansainvälisiä operaatioita Irakissa vahvistaa myös Suomen turvallisuutta.

Ulkoministeri Haaviston matkan päätarkoituksena on luoda suhteet Irakin uuteen hallitukseen ja keskustella ajankohtaisista kahdenvälisistä ja alueellisista kysymyksistä. Matkan yksityiskohdista tiedotetaan turvallisuussyistä vasta matkan jälkeen.

Lisätietoja: Riikka Eela, Lähi-idän yksikön päällikkö, puh. +358 50 469 9692 ja Jeri Aalto, ulkoministerin erityisavustaja, puh. +358 50 472 0725. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme