Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto vierailee Valko-Venäjällä

Jaa

Ulkoministeri Haavisto vierailee Minskissä Valko-Venäjällä 25. marraskuuta yhdessä Ruotsin ulkoministeri Ann Linden kanssa. Ministerit tapaavat presidentti Aleksandr Lukashenkan ja ulkoministeri Vladimir Makein sekä opposition ja kansalaisjärjestöjen edustajia.

Tapaamisissa keskustellaan yhteistyöstä Valko-Venäjän kanssa, maan sisäisestä tilanteesta, EU-suhteista ja ajankohtaisista kansainvälisistä asioista. Sunnuntaina 17. marraskuuta Valko-Venäjällä käytiin parlamenttivaalit, jotka eivät Etyjin tarkkailijoiden mukaan täyttäneet kansainvälisiä kriteerejä.

”Suomen ja Valko-Venäjän suhteet ovat hyvät ja käytännönläheiset. Haluamme edistää Valko-Venäjän uudistuksia ja EU-lähentymistä. Tätä työtä teemme myös EU-puheenjohtajana. Toivon, että Valko-Venäjä ottaa Etyjin vaalitarkkailukritiikin tosissaan ja kuulee Venetsian komission suosituksia tulevia vaaleja varten. EU-asioissa haluamme edistää työn alla olevia kumppanuusprioriteetteja ja viisumihelpotuksia. Käymme avointa keskustelua myös oikeusvaltiokehityksestä, ihmisoikeuksista ja kansalaisyhteiskunnasta”, sanoo ministeri Pekka Haavisto.

Valko-Venäjä on yksi kuudesta EU:n itäisen kumppanuuden maasta. EU:n ja Valko-Venäjän suhteet ovat viime vuosina lähentyneet useissa käytännön asioissa, mutta Valko-Venäjän oikeusvaltiokehitys herättää huolta. EU toivoo, että Valko-Venäjä luopuisi kuolemanrangaistuksesta ja lisäisi kansalaisjärjestöjen toimintamahdollisuuksia.

Lisätietoja: ulkoministerin diplomaattiavustaja Katja Kalamäki, puh. +358 50 511 1518 ja lähetystöneuvos Leena Liira, puh. +358 50 526 5562 .

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme