Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Haavisto vierailee Washingtonissa

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee 24. syyskuuta Washingtonissa. Vierailun tavoitteena on lujittaa maiden kahdenvälisiä suhteita ja keskustella ajankohtaisista ulkopoliittisista teemoista keskittyen erityisesti Afganistania ja Afrikan sarvea koskeviin ajankohtaisiin kysymyksiin.

Ministeri Haavisto tapaa vierailullaan Yhdysvaltojen hallinnon sekä kongressin edustajia ja käy keskusteluja ajatushautomoiden ja kansalaisjärjestöjen edustajien kanssa.

Suomen ja Yhdysvaltain väliset kahdenväliset suhteet ovat laaja-alaiset ja hallintojen välinen yhteistyö tiivistä. EU:n ja Yhdysvaltojen läheinen suhde on Suomelle tärkeää turvallisuuden, kaupan ja talouden näkökulmasta. Myös globaaleihin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen ja pandemioihin vastaamisessa Suomi ja Yhdysvallat tekevät yhteistyötä.

”Yhdysvallat on Suomelle tärkeä kumppani niin kahdenvälisesti kuin kansainvälisesti. Tarvitsemme tiivistä transatlanttista yhteistyötä kansainvälisiin haasteisiin vastaamiseksi. Pidänkin myönteisenä, että Yhdysvaltain hallinto on tiivistänyt transatlanttista suhdetta ja sitoutunut monenväliseen yhteistyöhön”, toteaa ulkoministeri Haavisto.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki, puh. 050 478 2587 ja yksikönpäällikkö Hanna-Leena Korteniemi, puh. 0295 350 662

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Finland bears responsibility on eve of UN Climate Change Conference and supports developing countries’ adaptation to climate change15.10.2021 13:27:32 EEST | Press release

Finland bears its responsibility as part of the climate finance pledge of the Paris Agreement. At the United Nations Climate Change Conference, Finland will announce support for adaptation measures in developing countries in particular. The COP26 United Nations Climate Change Conference will be held in Glasgow from 31 October to 12 November 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme