Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ulkoministeri Pekka Haavisto Haagiin

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Haagissa 2. joulukuuta ja tapaa Alankomaiden ulkoministeri Stef Blokin sekä vierailee Haagissa olevissa kansainvälisissä järjestöissä.

Ulkoministeri Haavisto tapaa mm. Kansainvälisen rikostuomioistuimen presidentin Chile Eboe-Osujin, syyttäjä Fatou Bensoudan, Kosovon erityistuomioistuimen presidentin Ekaterina Trendafilovan sekä kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n pääjohtajan Fernando Ariasin. 

Ulkoministerien tapaamisen aiheina ovat maittemme kahdenväliset suhteet, EU:n tulevaisuuskehitys, laajentuminen ja monivuotinen rahoituskehys, oikeusvaltiokysymykset, kansainvälinen ilmastoyhteistyö sekä Venäjään liittyvät kysymykset. Suomen ja Alankomaiden suhteet ovat erinomaiset ja yhteistyö eri tasoilla tiivistä. Maitten välisiä suhteita leimaa samanmielisyys useissa Euroopan unionia ja muuta kansainvälistä yhteistyötä koskevissa kysymyksissä. Alankomaiden ulkoministeri vieraili viimeksi Suomessa 2018.

Ulkoministeri Haavisto pitää EU-puheenvuoron Kansainvälisen rikostuomioistuimen osapuolikokouksessa sekä alkupuheenvuoron Women’s Initiatives for Gender Justice -järjestön tapahtumassa. Suomi on kuulunut kansainvälisen rikostuomioistuimen aktiivisten tukijoiden joukkoon sen perustamisesta lähtien. Rikosoikeudellisen vastuun toteutuminen kaikkein vakavimmista kansainvälisistä rikoksista ja uhrien oikeuksien edistäminen on Suomelle tärkeää.  Ohjelmaan kuuluu myös tapaaminen Uhrirahaston (Trust Fund for Victims) pääjohtaja Pieter de Baanin ja johtokunnan puheenjohtaja Felipe Michelinin kanssa.                     

Lisätietoja: diplomaattiavustaja Katja Kalamäki, puh. +358 295 351 518 sekä Eurooppa-osaston Länsi-, Keski- ja Etelä-Euroopan yksikönpäällikkö Nicola Lindertz  puh. +358 29 535 0316.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme